Eğitim YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM YKS sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM YKS sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu

18.07.2020 - 23:03 | Son Güncellenme:

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu sınava giren adaylar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. 27-28 Haziran tarihlerinde üç farklı oturumda gerçekleştirilen YKS sınavının ardından soru kitapçıkları ve cevap anahtarları adayların erişimine açıldı. İyi bir üniversitede eğitim almak isteyen adaylar şimdilerde ise sonuçların açıklanacağı tarihi merak içerisinde bekliyor. Peki YKS sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak ÖSYM YKS sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu

YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih ÖSYM tarafından duyuruldu. Bir yılı aşkın süredir iyi bir üniversitede eğitim alabilmek ve kariyerlerini sürdürecekleri mesleği seçmek için çalışan adaylar YKS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt aramaya devam ediyor. 27-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen YKS sınavının ardından soru kitapçıkları ve cevap anahtarları adayların erişimine açıldı. Sınavda sorulara verdikleri yanıtları hatırlayan adaylar şimdilerde ise YKS sonuçlarının açıklanacağı tarihi araştırıyor. Peki YKS sonuçları hangi tarihte açıklanacak

Haberin Devamı

YKS SONUÇLARI HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

YKS sonuçlarının ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre 28 Temmuz tarihinde sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden erişime açılması bekleniyor. YKS sonuçları açıklandığı andan itibaren adaylar TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra sorgulama yapabilecek.

SINAV PUANLARI NASIL HESAPLANACAK?

Sınavda uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, testlerden her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Testlerin standart puanlarının hesaplanmasında şu yol izlenecektir:Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.Son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

Haberin Devamı

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.TYT’de hesaplanan standart puanlar ve Tablo 1C’deki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları (A-TYT) hesaplanacaktır. A-TYT puanının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinden en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekmektedir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için A-TYT puanı hesaplanacaktır.

 

Yazarlar