Eğitim Zaç Yağı Asit Midir Baz Mıdır?

Zaç Yağı Asit Midir Baz Mıdır?

02.06.2021 - 14:20 | Son Güncellenme:

Halk arasında zaç yağı olarak bilinen ve bilimsel adı sülfürik asit olan zaç yağının formülü H2SO4 olarak bilinmektedir. Zaç yağı ile alakalı olarak liselerde ve sınavlarda bilgiler verilmektedir. Yoğunluk olarak yüksek bir yoğunlukta bulunan ve rengi şeffaf olan bu madde bir asit midir, yoksa baz mıdır? Kullanım alanları nerelerdir? Su ile karıştırılarak mı kullanılmaktadır? İşte, zaç yağı olarak bilinen bu madde hakkında detaylar.

Zaç Yağı Asit Midir Baz Mıdır

Zaç yağı bir sülfürik asittir. H2SO4 formülüne sahip olan bu madde mineral tipli bir asittir. Rengi yoktur ve yağımsı bir kıvamdadır. Doğada sıvı olarak görülmektedir. Kullanım yeri en fazla endüstri alanıdır. Değersel olarak ph değeri 0,3 değerindedir.

Haberin Devamı

 Zaç Yağı Asit midir Baz mıdır?

 Zaç yağı bir asittir. Ph değerinin yüksek olmasından kaynaklı olarak güçlü asitler arasında bulunmaktadır. Zaç yağı yoğun bir asittir. Bilimsel adı sülfürik asit olan bu asidin birçok alanda kullanımına rastlanmaktadır. 

 Bu madde su ile karıştırıldığı zaman ortaya yüksek bir ısı çıkar. Burada dikkat edilmesi gerekir. Çünkü sıçraması bile zararlı olabilmektedir. İnsan vücuduna zararlı olduğu için kullanımında dikkatli olmak gerekmektedir.