Eğitim Zahit Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Zahit Kime Denir?

Zahit Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Zahit Kime Denir?

04.06.2021 - 02:52 | Son Güncellenme:

Günümüzde birçok kelime kullanırız. Kullanılan kelimelerin bazıları başka dillerden alındığı için anlamlarını bilmek zordur. Zahit kelimesi de Türkçede kullanılsa da dilimize Arapçadan gelmiştir. Zahit nedir? Zahit kelimesinin anlamı nedir? Zahit kelimesi kimler için kullanılmaktadır? Zahit kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı nedir? Sizler için zahit kelimesi ile ilgili merak edilenleri derledik.

Zahit Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Zahit Kime Denir

Zahit kelimesi Arapça bir kelimedir. Zahit veya zahid olarak yazılabilir.

Zahit Nedir?

Zahit kelimesinin ilk geçtiği kaynak Atabet’ül Hakayık’tır. Kelimenin ilk kullanıldığı kaynak Atabet’ül Hakayık olduğu için kelime 12.yüzyılda veya daha eskilerde kullanılan bir kelimedir. Zahit kelimesi Arapçada yer alan dünyanın sunduğu her şeyden vazgeçen züht kelimesinden üretilmiştir. Zahid kelimesinin anlamı dünyayla ilgili her şeyi bırakıp sadece dinin emirlerini en ince ayrıntısına kadar yerine getiren kimsedir.

Zahit Kelimesinin TDK Anlamı

Zahit kelimesi TDK sözlüğüne yazılıp aratılınca tek bir anlam çıkmaktadır. Zahit kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı dinin yasak ettiği şeylerden sakınıp buyurduklarını yerine getiren kimsedir.

Zahit Kimlere Denir?

Zahit kelimesi çok eski zamanlara dayanmaktadır. Zahit kelimesi dine çok bağlı dünyadan beklentisini kesmiş insanlara, dine çok düşkün fakat irfanı olmayan kişilere ve sofulara denmektedir.