Geri Dön
EğitimZeka Soruları 2021: Zihinleri Zorlayan Birbirinden Zor Mantık Soruları Ve Cevapları

Zeka Soruları 2021: Zihinleri Zorlayan Birbirinden Zor Mantık Soruları Ve Cevapları

Zeka soruları beyni zorlayan, zekayı geliştirmeyi sağlayan ve beyin kapasitesini ölçmek amacı ile kullanılan bir ölçme tekniği olarak tanımlanabilir. Bu teknik kişinin ne kadar aktif olduğunu, ne kadar soruya cevap verebildiğini ve ne kadar çevik olduğunu belirleyen unsurlar olarak bilinir. Zeka ve aklı kullanmaya yönelik sorular olduğundan dolayı beyin kapasitesini de genişlettiği ya da daha kapsamlı bir hale getirdiği bilinir. Bu sorular IQ testlerinde de sık sık sorulmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Zeka Soruları 2021: Zihinleri Zorlayan Birbirinden Zor Mantık Soruları Ve Cevapları

Zeka soruları en kısa tanımıyla normal sorulardan farklı seviyede, zorlukta olan ve beyni yoran cinsten sorular olarak tanımlanabilir.

 Zeka Soruları 2021: Zihinleri Zorlayan Birbirinden Zor Mantık Soruları ve Cevapları

 

 Soru 1: Gece saat sekizde yatıp, yatarken saati guguklu saat ile sabah dokuza kurulduğu zaman bu saati ayarlayan kişi kaç saat uyumuş olur?

 

 Cevap 1: Guguklu tarzda olan saatler gece ile gündüzü birbirinden ayırt etmediğinden dolayı sadece 1 saat uyku uyunmuş olur.

 

 Soru 2: Bir adam Dikdörtgen şeklinde olan ve her cephesinin de güney manzaralı olduğu bir ev inşa etmektedir. Evi büyük bir ayı ziyaret ederse bu ayının sahip olduğu renk ne olur?

 

 Cevap 2: Ayının rengi beyaz olur. Evin her cephesi güneye ait oluyorsa bu bina kuzey kutbunda yer almaktadır.

 

 Soru 3: Doktor ilaç olarak 3 hap verdikten sonra bunları arasında yarım saat olacak şekilde içilmesi gerektiğini söylediği zaman ilacı bitirmek ne kadar zaman alır?

 

 Cevap 3: Totalde 1 saat zaman alır. Birincisi alındıktan yarım saat sonra iki ve bir yarım saat daha sonra da üçüncü alınır. Toplam ise 1 saat etmiş olur. 

 

 Soru 4: Bir çiftçiye ait 17 koyun var. Salgın bir hastalık olup bu sürüden dokuz tanesi ağır hasta olarak kaldı ve diğer hayvanlar ise öldü. Çiftçinin geriye kaç koyunu kaldı?

 

 Cevap 4: 9 adet canlı koyun kalmıştır. 

 

 Soru 5: 3 elma var. İki tanesini biri aldıktan sonra var olan elmadan geriye kaç elma kalır?

 

 Cevap 5: Var olan elmadan geriye 2 elma kalmıştır. 

 

 Soru 6: Sadece tek bir kibrit var ve içerisinde gaz sobası, bir adet mum ve bir adet gaz lambası olan soğuk bir odada bulunuyor. Önce hangisini yakmak mantıklı olur?

 

 Cevap 6: İlk önce kibrit yakılması gerekmektedir.

 

 Soru 7: Bazı ayların 30 bazılarının ise 31 çektiği bilinir. Kaç ayda 28 gün yer alır?

 

 Cevap 7: Bütün ayların içerisinde 28 gün yer almaktadır.

 

 Soru 8: 30 sayısını yarıma bölüp 10 ekledikten sonra kaç sayısı elde edilir?

 

 Cevap 8: 70 sayısı elde edilmiş olur. Yarıma bölmek demek iki katı ile çarpmak anlamına gelmesi demektir.

 

 Soru 9: Chicago'dan hareket etmekte olan ve içerisinde 43 adet yolcu bulunan bir otobüs, Pittsburgh'da 7 yolcu alıp 5 yolcuyu bırakmıştır. Celevand'da ise 8 yolcuyu tuvalet için bırakmıştır, bu yolcular geri bindikten sonra yeni bir 4 yolcu bindi. 20saat geçtikten sonra ise gidilmek istenen yere vardığı zaman şoförün adı ne olarak bilinir?

 

 Cevap 9: Şoförün bu yazıyı okuyan kişi olduğu bilinir.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler