EğitimZeytin Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler

Zeytin Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler

02.11.2021 - 16:17 | Son Güncellenme:

Zeytin özellikle kahvaltılarda sık sık tüketilen besinlerden biridir. Zeytin yetiştiriciliği ise ülkemizde oldukça karlı bir iş olarak yapılmaktadır. İklim ve bölge koşullarının uygunluğu ile birlikte kazanç sağlanan bu işin nasıl yapıldığını öğrenebilir ve bu konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizin için zeytin yetiştiriciliği nasıl yapılır? Devlet desteği ve kazancı hakkında bilgiler nelerdir detaylarıyla derledik.

Zeytin Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler

Ülkemizde zeytin yetiştiriciliği genellikle Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde yapılmaktadır. Ege bölgesi bu konuda başta gelen bölge olmaktadır.

Haberin Devamı

 Zeytin Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

 İklim faktörleri zeytin yetiştiriciliğinde çok önemli bir konudur. Sıcaklık ve yağış çok önemlidir. Zeytin ağacı güneş ışığını sever ve güneşli alanlarda daha iyi gelişim gösterir. Zeytin ağacının gelişim gösterebilmesi açısından bir diğer önemli unsur da toprak verimliliğidir. 

 Kar ve dolu gibi yağışlar zeytincilik için uygun olmayan yağış türleridir. Bu sebeple bu yağışların olmadığı ya da nadiren olduğu bölgeler seçilmelidir. Zeytin ağaçlarının köklerinin iyi oluşabilmesi için toprağın hazırlanması önemlidir. Bir zeytin tesisi kurulmadan önce drenaj ve derin işleme gibi hazırlıkların yapılması gerekmektedir.

 Zeytin yetiştiriciliğinde sabır önemlidir. Çünkü yaklaşık 5 ya da 6. yıldan sonra iyi şekilde verim alınabilmektedir. Bir zeytin ağacı dört ya da 5 yaşlarındayken zeytin üretmeye başlamaktadır. 

Haberin Devamı

 Devlet Desteği ve Kazancı

 Zeytin ağacı oldukça uzun ömürlüdür. 5 yaşında iken zeytin üretmeye başlayan zeytin ağacı oldukça uzun yıllar yaşamlarını sürdürmeye devam ederler. Bu ağaçlara iyi bakım yapıldığı taktirde yirmi iki ile doksan kg arasında üretim yapılabilmektedir.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler