Ekonomi 150 milyon $’a ‘41 Burda’ dedi

150 milyon $’a ‘41 Burda’ dedi

23.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Esas Holding bünyesinde ağırlıklı olarak ticari gayrimenkul alanında faaliyet gösteren Esas Gayrimenkul, yatırımlarına devam ediyor.

150 milyon $’a ‘41 Burda’ dedi

Yurtdışında satın alma ve birleşme, Türkiye’de ise sıfırdan yatırım stratejisi ile ilerleyen Esas Gayrimenkul son olarak Türk inşaat sektörünün temellerini atan STFA iş ortaklığında Kocaeli’de yaklaşık 150 milyon dolarlık bir yatırımla ‘41 Burda AVM’ projesini hayata geçirdi.

Haberin Devamı

200 adet mağaza

41 Burda, 120 bin metrekare inşaat alanı, 61 bin metrekare kiralanabilir alanı ile toplamda 200 adet mağazadan oluşuyor. Kocaeli’nin en büyük alışveriş ve yaşam merkezi olma özelliğine sahip 41 Burda ile Kocaeli’yi dünya standartlarında, beklediği markalarla tanıştırmaya, alıveriş alışkanlıklarını değiştirmeye ve yeni deneyimlere davet ettiklerini belirten Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, “Kocaeli ilimiz, katma değer yaratacak, sürdürülebilir kalkınma sunacak yatırımlarla geleceğe büyüyerek ilerleyecek.

Kocueli’deki 41 Burda projemiz bizim için çok anlamlı bir yatırım. Kocaeli’nde yaklaşık 2.500 kişilik ciddi bir istihdam yaratmak, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamak, Kocaeli ve çevre halkımıza yaraşır hizmetler sunmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Restoran, sinema ve eğlence alanı

Bir üniversite kenti olarak da öne çıkan Kocaeli, Esas Gayrimenkul’un 41 Burda projesi ile sosyal yanı da çok güçlü yatırıma ev sahipliği yapıyor. 41 Burda, alışveriş keyfi sağlayacak olan konsept mağazalarının yanı sıra şehirde ilk kez yer alacak yeme-içme alanları, eğlence alanları, sinema salonları ve düzenli aktiviteleri ile de eğlencenin kalbi olmaya hazırlanıyor. Projede 35 adet kafe, restoran, 3.100 m2’lik alanda 1.100 koltuk kapasiteli 10 sinema salonu, 1.500 m2’lik spor alanı, 2.400 metrekarelik çocuk eğlence alanı var.