Ekonomi 2013’ün en ‘taze’ projeleri

2013’ün en ‘taze’ projeleri

12.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

2013’ün ilk günlerinden itibaren birçok konut projesinin görücüye çıkarıldığı gayrimenkul sektöründe, yeni projelerin de ardı arkası kesilmiyor. Yeni yılın henüz ilk aylarında her hafta birkaç projenin tanıtımı yapılırken, İstanbul’un her yerinde inşaatlar da devam ediyor. İşte bu yıl satışa çıkan bazı yeni konut projeleri.

2013’ün  en ‘taze’ projeleri

Skyland İstanbul
Eroğlu Gayrımenkul’un son projesi Skyland İstanbul, Seyrantepe’de Türk Telekom Arena’nın hemen yanında hayata geçiriliyor. Rezidans, AVM, ofis ve uluslararası otel zincirinden oluşan proje, 300 oda kapasiteli 5 yıldızlı uluslararası otel, 1000’e yakın rezidansı ve ofis bloğundan oluşuyor. 1+1’den 4+1’e farklı konut tiplerinin yer aldığı projede dairelerin büyüklükleri de 52 ile 322 metrekare arasında değişiyor. Projede ayrıca teras evler ve penthouse dairelere de yer veriliyor.
Projenin mimarisi sektörün önde gelen mimarlık ofislerinden Broadway Malyan Urbanism Design’a ait. 700 milyon dolarlık yatırım bedeline sahip Skyland İstanbul’un 2016 yılında teslim edilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

Torun Center
İstanbul Mecidiyeköy’de Ali Sami Yen arazisi üzerinde gerçekleştirilen Torun Center satışa çıktı. Torunlar GYO tarafından hayata geçirilen projenin yatırım bedeli 1 milyar lira.
Proje 2 rezidans bloğu ve 1 ofis bloğundan oluşuyor. Zeminden 160 metre yüksekliğinde olan iki konut kulesi toplam 42 kattan, ofis kulesi ise 36 kattan oluşuyor. Toplam 241 bin metrekare inşaat alanına sahip olan projede 69 bin metrekare konut ve 87 bin metrekare ofis ve ticari alan bulunuyor. Kulelerin alt platformunda konumlandırılan bahçe ofisler ise 2 katlı olarak sunuluyor.
Mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan projede yaklaşık 19 bin metrekare dış mekân ve 6 bin metrekare iç mekân olmak üzere toplam 25 bin metrekare peyzaj alanı bırakıldı. Projenin önündeki 10 bin metrekarelik yeşil alan ise kent meydanına dönüştürülerek kamunun kullanımına açılacak. Projenin 2015 yılının 3. çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

Haberin Devamı

Hayat Tepe
Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın yeni projesi Özak Hayat Tepe Bayrampaşa projesinin lansmanını yaptı. 546 daireden oluşan projede 1+0’dan, 4+1’e kadar 5 ana temalı 15 farklı tipte daire seçeneği bulunuyor. Toplam arsa alanı 31 bin 828 metrekare olan projenin inşaat alanı ise 93 bin 323 metrekare. 2’si 24, 1’i 23 katlı 3 bloktan oluşan projedeki dairelerin büyüklükleri 40 ile 230 metrekare arasında değişiyor.
Peyzaj alanı 8 bin 340 metrekareden oluşan projede 1700 metrekarelik kapalı sosyal alana da yer veriliyor. Projenin sosyal donatıları arasında kreş, spor salonu, yüzme havuzu, kafeterya, alışveriş merkezi gibi tüm sosyal ihtiyaçları karşılayacak alanlarımız mevcut.

Vazo Kule
Birbirinden ilginç kuleler inşa eden Dap Yapı, son projesinde Hititler dönemine ait İnandık Vazosu’ndan etkilendi. Maltepe’de yapılan Vazo Kule adındaki projede 400 ünitenin 300 tanesi otel gibi işletilirken, diğerleri ise home-ofis olarak kullanılabilecek.
Maltepe Dragos’ta yükselen Vazo Kule, 150 milyon liralık yatırımla gerçekleştiriliyor. 3 kuleden oluşan Vazo Kule, 400 bağımsız bölümden oluşuyor.
Projede yürüyüş parkurları, fitness merkezi, Türk hamamı, açılır kapanır 4 mevsim yüzme havuzu, mini alışveriş merkezi, kafeler, restoranlar, otopark ve helikopter pisti yer alıyor.

Haberin Devamı

West Gate
Doğukan Yapı tarafından Ankara-Eskişehir yolu üzerinde konumlandırılan West Gate Residence’ın yapımına 1 Şubat 2013’te başlandı. 30 Ağustos 2015 tarihinde konut teslimlerinin gerçekleşeceği projenin arsa alanı 38 bin 840 metrekare olarak belirlendi. 5 etaptan meydana gelen projede inşaat alanı ise 140 bin metrekare olarak.
Mimari tasarımını MSA Mimarlık’ın üstlendiği West Gate Residence’ın yatırım değeri 185 milyon lira. 707 adet bağımsız birimi bünyesinde barındıran projenin konut blokları altında 25 bin metrekare kiralanabilir alanı olan AVM de hizmet verecek.

Kartall Mesa
Mesa’nın Kartal’daki ilk projesi Kartall Mesa 286 konuttan oluşuyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelere yer verilen projede ayrıca iki adet 5+1 konut yer alıyor. Tek blokta 32 kattan oluşan projede dairelerin büyüklükleri 61 ile 346 metrekare arasında değişiyor.
9 bin metrekareyi aşan peyzaj alanının yanı sıra kat bahçeleri ve terasların bulunduğu proje, Adalar’dan Tuzla’ya kadar uzanan geniş bir açıda panoromik deniz manzarasına sahip. Kartall Mesa’nın teslim tarihi ise Nisan 2014 olarak belirtiliyor.
Projede, açık yüzme havuzu, tenis kortu gibi spor salonları, kapalı otopark gibi soysal alanlar bulunuyor.

Haberin Devamı

Demir Romance
Son yıllarda proje atağına geçen Demir İnşaat, yeni projesi Demir Romance’ı Akıllı Ev konseptinde hayata geçiyor. Beylikdüzü’nde gerçekleştirilen projede, aydınlatma ve ısıtma/soğutma gibi sistemler tek tuşla kontrol edilebilecek.
35 bin metrekare alanda inşa edilen projenin, 22 bin metrekaresi yeşil alana ayrılıyor. Toplam 7 blok üzerinde yükselecek Demir Romance’ta, 1+1’den 4,5+1’e kadar çeşitli büyüklük ve özelliklerde 776 konut, 60 ticari alan ve 28 villa yer alacak. Demir Romance’ın sosyal donatıları içinde ise, açık ve kapalı yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol sahası, squash, dans eğitim merkezi, SPA merkezi, sinevizyon, oyun odaları, kreş, diyetisyen hizmeti ile birlikte fitness birimleri yer alacak. Yatırım maliyetini toplam 235 milyon lira olan projenin teslim tarihi ise 2015 sonu olarak belirtiliyor.

Haberin Devamı

Pega Kartal
Egeyapı Group, Suudi Arabistan merkezli Al-Qemam şirketiyle birlikte Pega Kartal projesini satışa çıkardı. 80 milyon liralık yatırım bedeline sahip olan projenin, toplam 40 bin metrekare inşaat alanı bulunuyor. 200 adet konuttan oluşan projede 32 katlı rezidans ile 28 home – ofis ve 11 mağazadan oluşan 5 katlı ofis bloğu yer alıyor.Marmara Denizi ve Adalar manzarasını gören projede 1+1’den 4+1 ve dubleks dairelere kadar farklı tiplerde daire seçenekleri mevcut.

Future Park’la Esenyurt’a ‘akıllı evler’ gelecek

Uzun bir süredir imar problemleriyle gündeme gelen ve şu an için sorunların çözüme kavuştuğu Esenyurt’ta proje atağı başlıyor. Bölgede uzun süredir yeni proje üzerinde çalışmalarını sürdüren Hiper Gayrimenkul, ‘Future Park’ projesini önümüzdeki hafta satışa çıkarmaya hazırlanıyor.
Hiper Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Taşçı, konut, otel ve çarşıdan oluşacak dev projenin bölgenin tekrar yükselişe geçmesinde büyük bir etkisinin olacağını söyledi. Mehmet Taşçı, Future Park'ın adından da anlaşılacağı gibi geleceğin projesi olduğunu ifade ederek, “Geleceğin teknolojisi, güvenlik, konfor, tasarruf ve ergonomiklik bu projede bir araya gelerek, gerçek ‘Akıllı Ev’ uygulamasıyla yaşam alanları şekillenecek” dedi.

Güney Kore’den yönetilecek
Mehmet taşçı, projenin adını Future Park koymakla kalmayıp bunun altını da doldurduklarını anlatarak, “Akıllı ev sistemlerini projeye adapte ettik. Mesela siz evde olmadığınızda tüm elektrikli cihazlar kapanacak. Gelecekteki projeler böyle olacak” dedi. Projedeki akıllı ev teknolojisiyle ilgili olarak Güney Koreli bir firmayla anlaştıklarını dile getiren Taşçı, “Projemizdeki tüm sistemler Güney Kore’deki merkezden yönetilecek. Bunun için altyapı hazırlıklarını tamamladık ve en iyi firmayla işbirliği yaptık. Bu da gayrimenkul sektöründe bir ilk oldu” diye konuştu.

Küçük daire yapmadı
Mehmet Taşçı, projenin en önemli özelliklerinden birisinin de küçük dairelere yer verilmemiş olmasını göstererek, “Burada stüdyo ve 1+1 dairelere yer vermedik. Özellikle ailelere hitap edeceğiz. 115 ile 187 metrekare arasında daireler tasarladık. 9 kulede 1900 daireden oluşan projedeki ön kulelerden bir tanesi ev-otel sistemiyle işletilecek. Diğer kuleyi ise otel olarak tasarladı. Projede gerçek rezidans hizmetleri vereceğiz” dedi.

3 katlı çarşı tasarladı
Mehmet Taşçı, projenin büyük bir çarşısının bulunduğunu ve yaklaşık 200 metrelik çarşı cephesine sahip olacağını anlatarak, 3 katlı çarşının 28 bin metrekarelik alanı olduğunu söyledi. Taşçı, projede fitness’dan saunaya yüzme havuzundan hamama kadar birçok donatı bulunacağını anlattı.
Projenin etrafının İstanbul'un en büyük yeşil alanlarından biriyle çevrili olduğunu belirten Taşçı, “Yüzde 70'lik bölüm yürüme alanlarına ayrıldı. 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçeneklerinin yer aldığı proje günışığını maksimum düzeyde alabilecek şekilde tasarlandı” diye konuştu.

ÖN SATIŞ BAŞLADI
Mehmet Taşçı, projedeki konutların ön satışlarına başladıklarını ve talepleri topladıklarını vurgulayarak, şunları söyledi: “Buradan alanların da kazanmasını istiyoruz. 2014 sonunda konutları, 2015’te ise rezidansları tamamlayacağız.”

Teknik Yapı Holding’in Avrupa seferi başlıyor

İstanbul Anadolu yakasında gerçekleştirdiği projelerle önemli bir marka haline gelen Teknik Yapı, Avrupa yakasına iddialı bir proje ile giriş yapıyor. Halkalı’daki eskiyen alanları yenilemeye başlayan Teknik Yapı, bu kapsamda bir anlamda sivil kentsel dönüşüm yapmayı planlıyor.
Teknik Yapı’nın konut, rezidans ve ticari birimlerinden oluşan Metropark projesi Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım’ın düzenleyeceği basın toplantısıyla satışa çıkıyor. Teknik Yapı’nın, İstanbul Avrupa yakasında gerçekleştireceği serinin ilki olan Metropark projesinin ardından bu yakadaki projelerine ağırlık vermesi bekleniyor.

Maslak’ta hazır ofis konseptini geliştirdi

Alternatif çözümleriyle, geleneksel ofis kavramına yepyeni bir bakış açısı kazandıran Windowist Tower, şirket kurulumu ve teknik destek hizmetlerinden, hukuki danışmanlıktan reklam hizmetlerine kadar birçok hizmet sunuyor. Hazır ofis hizmetinin öncü girişimlerden biri olan Windowist Tower, prestijli ofis hizmeti anlayışını iyi bir teknik altyapıyla birleştiriyor.
Maslak’ta bulunan 26 katlı Windowist Tower’da iş hayatına ilişkin tüm ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak tasarlanırken, şirket kurulumu, teknik destek, çeviri ve tercümanlık, gelen ve giden posta ve paketlerinizin yönetimi, kargo, depo alanı kiralama hizmeti bulunuyor.

TOKİ, 37 ilde 312 taşınmazı satıyor

TOKİ İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Gaziantep, Samsun, Malatya ve Kayseri gibi büyükşehirlerin de aralarında bulunduğu 37ilde bulunan 267 işyeri ile 45 konutu satışa sunuyor. Açık artırma yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek taşınmazlardan 18 bin liraya işyeri, 69 bin liraya da konut sahibi olmak mümkün.Taşınmazların ihalesi 28 Mayıs 2013’te yapılacak.
TOKİ’nin, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa ettiği 77 işyeri satışa sunulan taşınmazlar arasında yer alıyor. İşyerlerinin fiyatları 63 bin lira ile 281 bin lira arasında değişiyor. Kuzey Ankara’da bulunan 77 işyeri,yüzde 15 peşin 120 ay vade ile satılacak.

Kartal’da Vadi Kule ile butik proje yapıyor

İstanbul Anadolu yakasında üst gelir grubuna ait butik projelere hızla imza atan Estanbul Yapı, Kartal’daki Vadi Kule projesini satışa çıkardı. 4 bin 223 metrekarelik arazi üzerinde 3 bin 500 metrekarelik yeşil alandan oluşan projede 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere 4 farklı daire tipi yer alıyor. Projede teras cafe ve bahçe restoran, açık yüzme havuzu, fitness salonu, saunası, çocuk oyun alanı, basketbol ve voleybol sahaları, yürüme parkuru, 3 adet mağaza ve kapalı otopark bulunuyor.
Kartal Adliye Sarayı’nın arkasında, E5 karayoluna, metro istasyonuna ve Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine yakın bir konumda olan projede 24 ay sıfır faiz seçeneği sunuluyor.