Ekonomi 2023’te yurtdışından 6.3 milyar dolar kaynak sağladı

2023’te yurtdışından 6.3 milyar dolar kaynak sağladı

27.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

VakıfBank, çeşitli yapılar altında farklı uluslararası bankalarla gerçekleştirdiği yurtdışı fonlama işlemleriyle 2023 yılında Türkiye’ye toplam 6,3 milyar dolar taze kaynak sağladı. Böylece, Bankanın uluslararası piyasalardan sağladığı kaynak toplamı 14 milyar dolar seviyesine ulaştı.

2023’te yurtdışından 6.3 milyar dolar kaynak sağladı

 

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, sürdürülebilir bankacılık anlayışını bir bütün olarak ele aldıklarını ve her alanda stratejilerinin odağına yerleştirdiklerini belirtti. Üstünsalih, bu doğrultuda uluslararası fonlama tarafında da sürdürülebilirlik temalı projelere ve işlemlere öncelik verdiklerini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Malumunuz 2023 yılında 6,3 milyar dolar ile uluslararası piyasalardan en çok taze kaynağı ülkemiz ekonomisine kazandıran banka olduk. Böylece toplam yurtdışı fonlama tutarımız 14 milyar dolar seviyesine ulaşmış ve toplam pasifler içindeki payı yüzde 15 seviyesine yükselmiştir.”

Uluslararası alanda etkinliklerini ve çevreye duyarlılıklarını dile getiren Üstünsalih, repo işlemlerini de başarılı şekilde gerçekleştirdiklerini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu işlemlere ek olarak repo tarafında uluslararası bir banka ile 500 milyon dolar tutarlı ve 5 yıl vadeli teminatlı fonlama işlemine imza attık. Malumunuz olduğu üzere genelde bu tür işlemler en fazla bir yıl vadeli olurken, biz hem vadeyi 5 yıl gibi oldukça uzun bir seviyeye hem de işlem büyüklüğünü bir eurobond işlemi eşdeğerine çıkarmayı başardık. 2024 yılında hız kesmeden yine Türkiye’nin uluslararası piyasalardaki en aktif bankası olmaya devam etmekte kararlıyız.”