Ekonomi 4 milyar dolarlık yatırım direkten dönmüş...

4 milyar dolarlık yatırım direkten dönmüş...

23.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İki ay öncesine kadar paralel yapının çıkardığı engeller nedeniyle yurtdışına gitme kararı alan Ali Ağaoğlu, bu yapının temizlenmeye başlamasıyla yatırımları katlayacağını açıkladı

4 milyar dolarlık yatırım direkten dönmüş...

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 2014 yılından bu yana ‘bürokratik engellerden’ yakındığını belirterek, bunun ‘devlet içindeki paralel yapılanmadan’ meydana geldiğini söyledi. Bu nedenle 2 ay önce Türkiye’de yatırım yapmayıp yurtdışına gitme kararı aldığını anlatan Ağaoğlu, ancak darbe girişiminin ardından ‘kamu ve özel sektör içindeki yapılanmanın temizlenmeye başlamasıyla’ birlikte yatırımlarını katlayacağını dile getirdi.

Haberin Devamı

Ağaoğlu düzenlediği basın toplantısında, “Bu yapıya en büyük darbeyi vuran benim. Bu yüzden beni tehdit edip yıllardır her işimi tıkadılar” dedi.

‘Engeller ortadan kalktı’

Ali Ağaoğlu, devletin ekonomik gelişmeye katkı sunmak ve bu sürecin en iyi şekilde atlatılması için elini taşın altına koyarak iş dünyasına destek olduğunu vurguladı. Bu desteklerle birlikte ‘iş dünyasının bundan sonra her şeyi devletten beklemeden’ daha çok çalışması gerektiğini söyleyen Ağaoğlu, “Müteşebbislere, iş dünyasına da büyük görev düşüyor. İş dünyasının önündeki engellerin kalktığını ve önünün açıldığını düşünüyorum. Biz iş adamları olarak, sokağa da çıkarız, orası ayrı... Ancak yapmamız gereken işimize eskisinden daha büyük gayretle devam etmek. Şimdi paralel yapının ortadan kaldırılmaya başlanmasıyla ekonominin önünden engeller kalkıyor, kalkacak. Biz şimdiye kadar 1 çalışıyorsak, şimdi 3 çalışacağız ve daha iyisini yapacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Enerji de tam gaz...

Ağaoğlu, şimdiye kadar bu yapının içinde bulunduğu bürokratik kademeler tarafından önü kesilen ancak bu yıl hızla başlatmak istedikleri Çekmeköy, Bağcılar, Yeniköy ve Bakırköy projelerinin olduğunu söyledi. Ağaoğlu, “Her gittiğim yerde karşıma çıkıyorlardı. Bize iş yaptırmadılar. Mesela Yeniköy projemiz. Anıtlardan tamam aldı, ancak 7 yıldır bir imza bekliyor” dedi. Ağaoğlu Grubu tarafından daha önce “Bakırköy 46” ismiyle inşasına başlanan ancak plan değişikliği nedeniyle Bakırköy Belediyesi’nin açtığı dava sonucunda durdurulup, “Central Park” adıyla kaldığı yerden devam eden proje, ikinci kez mühürlenmişti. Bu örneği de veren Ağaoğlu, “Bu projede 1.500 kişi çalışıyordu. Projeyi durduran tüm hakim ve savcılar ya bu süreçte gözaltına alındı ya da uzaklaştırıldı. Benim gibi mücadeleci insanı yıldırmışlardı. Her kapı kilitleniyordu” diye konuştu.

Bu projeler için 3 milyar dolarlık yatırım planladıklarını bildiren Ağaoğlu, enerji alanında da yenilenebilir enerjide Amasya, Seferihisar yatırımlarının daha yeni açıldığını, 1 milyar euro’luk Konya yatırımının devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

‘Aslında amaçları ekonomiyi bozmak’

Paralel yapıdan en çok etkilenen firma olduklarını kaydeden Ağaoğlu, ancak iş dünyasının da büyük kayıplar aldığını ifade etti. Ağaoğlu, “Buradaki asıl amaç sadece benim şahsım da değil, iş dünyasının yatırımlarını engellemek, ekonomiyi bozmak. Çünkü bir ülkeyi ekonomisini ele çökerterek alt edersiniz” dedi.

‘Emlak Konut da harekete geçti’

Emlak Konut GYO’nun iş yaptığı 60’a yakın müteahhitle bir araya gelerek, ciddi bir hazırlık içinde olduğunu, sektörü hareketlendirmek için ciddi fedakârlıklar yapacağını ifade eden Ağaoğlu, “Gerekirse kârlardan fedakârlık yapacağız. Türkiye bu olaydan güçlenerek çıkacak” dedi.

Yabancıya bir günde 25 milyon TL’lik satış

Ağaoğlu, anahtarlarını teslim etmeye başladıkları Maslak 1453 projesinde Körfez’den bir yatırımcıya bir kat sattıklarını belirterek, bu satışın 25 milyon liralık olduğunu söyledi. Ağaoğlu, “Tüketiciler endişe etmesin. Yeni kampanyaya hemen başlıyoruz. Her bütçeye ödeme seçenekleriyle sektör için elimizden geleni yapacağız” dedi.