Ekonomi 4 milyar TL’lik temettü dağıtacak

4 milyar TL’lik temettü dağıtacak

26.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Turkcell’in ana hissedarlarından TeliaSonera, diğer hissedarlarla birlikte Turkcell’in yarın yapılacak olan genel kurul toplantısında 3.93 milyar lira temettü dağıtımının teklif edilmesi konusunda anlaştıklarını açıkladı

4 milyar TL’lik temettü dağıtacak

TeliaSonera tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, Turkcell’de yüzde 51 paya sahip olan Turkcell Holding’deki ortaklar temettü teklifi üzerinde anlaştı. Açıklamada Turkcell Holding oylarıyla gerekli çoğunluğun sağlanabildiğine dikkat çekilerek temettü teklifinin kabul edilmesinin beklendiği ifade edildi.

Dört yıldır yapılamadı
Turkcell’de hissedarlar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 2011 yılından bu yana genel kurul toplantısı yapılamıyor ve temettü dağıtılamıyordu. Turkcell’de, TeliaSonera’nın doğrudan ve dolaylı yoldan yüzde 37.3, Çukurova Grubu’nun yüzde 13.76, Altimo’nun ise yüzde 13.22 hissesi bulunuyor. Şirketin hisselerinin yüzde 35.88’i ise halka açık durumda.

Haberin Devamı

Yeni CEO Kaan Terzioğlu oldu
Turkcell’de CEO’luk görevine Kaan Terzioğlu getirildi. KAP’a yapılan açıklamada Terzioğlu’nun, 1 Nisan tarihi itibariyle görevine başlayacağı belirtildi. Boğaziçi Üniversitesi’nden 1990 yılında mezun olan Terzioğlu, aynı yıl Arthur Andersen Türkiye’de bağımsız denetim uzmanı ve mali müşavirlik yaptı.
1998’de Arthur Andersen Türkiye’de danışmanlık hizmetleri Türkiye operasyonları başkan yardımcılığı görevini sürdürdü. 1999-2012 yılları arasında Cisco Systems Brüksel ofisinde sırasıyla, e-ticaret strateji takım lideri, ileri teknoloji satış direktörü EMEA, teknoloji pazarlama organizasyonu yönetici direktörü EMEA ve Orta ve Doğu Avrupa Başkan Yardımcısı görevlerini üstlendi. 3 Nisan 2012’de Akbank’a Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. Aksigorta, Teknosa ve Carrefoursa’da yönetim kurulu üyeliği görevini yürütüyordu.