Ekonomi 412 milyon dolarlık yeni kaynak sağladı

412 milyon dolarlık yeni kaynak sağladı

14.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

İş Bankası, 412 milyon dolar tutarında yeni kaynak sağladı. Kaynağın 357 milyon doları 5 yıl, 55 milyon doları ise 7 yıl vadeli.

412 milyon dolarlık yeni kaynak sağladı

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından “A-” notu verilen ve 7 dilimden oluşan işleme, ticari bankaların yanı sıra Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası(EBRD) da yatırımcı olarak katıldı. EBRD tarafından sağlanan 55 milyon dolar tutarındaki kaynak, “Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı’nın üçüncü fazı kapsamında yenilenebilir enerji ve kaynak verimliliği yatırımlarının finansmanda kullandırılacak.

Haberin Devamı

Önemli katkı

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Ertürk, yaptığı değerlendirmede yurtdışından gelen havale akımlarına dayalı seküritizasyon işlemlerinin Türk bankalarının uluslararası fonlama kaynakları arasında önemli bir yer tuttuğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“İş Bankası olarak, seküritizasyon piyasalarından 2000’den bu yana kaynak sağlıyoruz. Başarıyla tamamladığımız yeni işlem ile aldığımız kredi, finansman kaynaklarımızın çeşitlendirilmesine ve vadesinin uzatılmasına katkıda bulunacak.”

7.7 milyar $

“Bu yeni kaynak dünya ve ülkemiz için giderek daha önemli hale gelen yenilenebilir enerji ve kaynak verimliliği projelerinin finanse edilmesi konusunda piyasaya sunduğumuz desteğin artarak devam etmesine de olanak sağlayacak” diyen Etürk, “Diğer yandan bankamız sendikasyon, seküritizasyon, ikili anlaşma ve eurotahvil ihracı yoluyla 2017 yılının başından beri yurt dışından 7.7 milyar doları civarında kaynak sağladı. Türk bankacılık sektörü genelinde bakılacak olursa, 2017 yılı Ekim ayı itibarıyla Türk bankalarının sendikasyon ve seküritizasyon kredileri ile eurotahvil ihraç bakiyeleri toplamı, 2016 yılı sonuna göre yüzde 6.1 oranda artarak 60.9 milyar dolarına ulaştı. Bu da gösteriyor ki sektörün yurt dışı fon sağlama kabiliyeti her koşulda yüksek ve istikrarını koruyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı