Ekonomi 5 TONLUK ALTIN ‘İŞ’BİRLİĞİ

5 TONLUK ALTIN ‘İŞ’BİRLİĞİ

05.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İş Bankası ve Gülaylar Kuyumculuk yastık altı altınları toplamak için işbirliğine gitti. Hedefleri, 2013 sonuna dek 5 ton altın...

5 TONLUK ALTIN ‘İŞ’BİRLİĞİ

İş Bankası ile Gülaylar Kuyumculuk Grubu, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması yönünde banka ve kuyumcu arasında ilk işbirliğini yaptı. İş Bankası ve Gülaylar Kuyumculuk fiziki altın toplama konusundaki işbirliğiyle yıl sonuna kadar 1 ton, 2013 yılı sonuna kadar ise 5 ton altın toplanmasını hedefliyor.
İşbirliği ile “Kuyumularda Altın Buluşmaları” kapsamında fiziki altın toplama hizmeti verilecek. İlk etapta İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Kocaeli, Konya ve Mersin illerinde bulunan 35 noktadaki Gülaylar mağazalarında başlayacak olan bu hizmet, ülke geneline yaygınlaştırılacak. İş Bankası’nın bu yeni hizmeti ile fiziki altını olan yatırımcılar, altınlarını İş Bankası şubelerinden alacakları MaxiPara Altın Kart ile Gülaylar mağazalarından İş Bankası Altın Mevduat hesaplarına aktarabilecek.

Kapıyı Merkez açtı
Merkez Bankası’nın zorunlu karşılıkların altın cinsinden tutulabilmesine imkan sağlamasıyla birlikte bankalar da yastıkaltında bulunan altınları ekonomiye kazandırmak üzere hareket geçmiş ve ilk olarak banka şubelerinde altın toplamaya başlamıştı.
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Erdal Aral, “BDDK verilerine göre, 2010 yılının Haziran ayında bankaların toplam altın mevduat hesapları 22 ton iken 2012 yılının Haziran ayında söz konusu büyüklük yüzde 713 artarak 179 tona ulaştı. Aynı dönemde Bankamız Altın Mevduat Hesabı yüzde 1.052 artarak sektörün üzerinde büyüme göstermiştir. Anılan dönemde Altın Mevduat Hesabı bulunan müşterilerimizin sayısı ise yüzde 600 artış kaydetmiştir. Bu yılın ilk 6 aylık sonuçları itibarıyla altın mevduat hesapları büyüklüğümüzün değeri 2.6 milyar TL’ye ulaşmıştır” dedi.

Haberin Devamı

ÇEYREK ALTIN 171 TL OLDU
İşbirliğini Gülaylar Kuyumculuk Grup Başkanı İlhan Gülay (solda) ve İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı
Erdal Aral duyurdu. Bu arada dün Suriye gerginliğiyle çeyrek altın
171 TL oldu.

YATIRIMCI PROFİLİ: 37 yaşında, evli, finansçı
Türkiye’de yastık altı altın miktarının 3 bin ile 5 bin ton arasında olduğunu tahmin edildiğini söyleyen Erdal Aral, bu altınların ekonomiye kazandırılması durumunda büyümenin finansmanına ve cari açık endişelerine çözüm olabileceğini söyledi. Aral, bankalarda altın hesabı açtıranların profilini ortalama 37 yaşında, dörtte üçünün evli, yüzde 11’inin ev hanımı, ağırlıklı finans sektöründen çalışanlar, sonra öğretmenler ve Ankara ağırlıklı diye özetledi.