Ekonomi 500 milyon TL’lik yatırım için ‘Körfez’le el sıkıştı

500 milyon TL’lik yatırım için ‘Körfez’le el sıkıştı

29.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dumankaya, Körfez’den bir grupla İstanbul’da yatırım yapacak. İlk proje için arsa arayışına giren Uğur Dumankaya, 500 milyon liraya kadar yatırım yapmayı planladıklarını söyledi

500 milyon TL’lik yatırım için ‘Körfez’le el sıkıştı

Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarından biri olan Dumankaya, mütekabiliyet yasasıyla birlikte artan yabancı yatırımcıların ilgisi karşısında harekete geçti. Firma, yabancılarla İstanbul’a ortak yatırım kararı aldı.
Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Körfez ülkelerinden bir grupla anlaştıklarını belirterek, İstanbul’da arsa arayışına bile girdiklerini söyledi. Dumankaya, İstanbul’un büyük bir potansiyelinin bulunduğunu ve bunun yabancılar tarafından fark edildiğini anlatarak, “Prosedürleri yerine getirdikten sonra detayları açıklayacağız. 1 milyar euro nakit parası olan şirketle yatırıma başlıyoruz. İstanbul’a 500 milyon liralık yatırım planlıyoruz” dedi.
Körfez’in önde gelen yatırım gruplarından biriyle böylesine bir anlaşma yapmanın önemine işaret eden Dumankaya, şunları söyledi:
“Türkiye’ye kısa vadeli bakmamak gerek. Uzun vadeli düşünen firmalar da hiç sakınmadan buraya geliyor. Biz de şirket olarak bu ilgiye karşı duyarsız kalmadık ve farklı bir işbirliği yaparak çalışmalarımıza devam etme kararı aldık.”

Sancaktepe’ye proje
Uğur Dumankaya, bir taraftan da hem mevcut projeleri devam ettirdiklerini hem de yeni projelerle ilgili çalışmaları sürdürdüklerini vurgulayarak, Sancaktepe’de yeni projeye start vereceklerini belirtti.
Bahçeşehir’deki Ahtletic-o Towers’ın resmi satışlarına başlayacaklarını söyleyen Dumankaya, “Athletic-o Towers, stüdyo, 1+1 ve 2+1 toplam 610 daireden oluşuyor. 28 ve 32 katlı iki bloktan oluşan projenin 20. katında açık hava spor aletleri, 23. katında ise golf sahası ve 32. katta ise gökyüzü gözlem terası bulunuyor.

Yüzde 40 büyüme bekliyor
Uğur Dumankaya, 2013 yılında yaklaşık 500 milyon liralık ciro hedeflerinin yüzde 90’ını yakaladıklarını belirterek, “Avrupa yakasında 3 proje, Anadolu’da ise 2 projede satışları sürdürüyoruz. Cironun çoğunu ise Avrupa’dan elde ediyoruz” dedi. 2014 yılında ise yüksek oranda büyüme beklentileri olduğunu dile getiren Dumankaya, “Yatırımlarımızı ve planlamalarımızı buna göre yapıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘İnsanlar mağara gibi
evlerde yaşayamaz’

Uğur Dumankaya, teknolojiye yatırım yaptıklarını belirterek, akıllı ev sistemlerine ağırlık verdiklerini söyledi. Dumankaya, firmalarının teknolojiyle farklılık yaratmaya devem edeceğini vurgulayarak, şunları söyledi:
“Teknolojiyi çok iyi kullanıyoruz ve bu konuda öncülük ediyoruz. İnsanlar bir taraftan teknolojinin gelişimine tanık olurken, diğer taraftan ’mağara’ gibi evlerde yaşayamaz. Yeni planlamada ise ‘Dumankaya dünyası’nı hayata geçireceğiz. Dumankaya inşaat proje geliştirirken, Dumankaya Dünyası ise arka planındaki Dumankaya Pusula, Dumankaya IQ ve Athletic-o hizmetleriyle bir yaşam kurgusu sunacak.

‘İnşaat sektörü krizlere alıştı’

Uğur Dumankaya, Türkiye’nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek, tüm olumsuzluklara rağmen ekonominin eskiye göre çok daha sağlam olduğunu söyledi. İnşaat sektörünün de krizlere hazırlıklı olduğunu vurgulayan Dumankaya, “İnşaat sektöründe kısa vadede bazı sıkıntılar yaşanabilir ama orta ve uzun vadede tablo iyi görünüyor” dedi.
Uğur Dumankaya, sektörün önemli artıları olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:
“Sektörün büyük bir potansiyeli var. Kentsel dönüşüm ve yabancıya satışlar ciddi talep yaratıyor.
Finans piyasası ve şirketlerin mali durumları oldukça iyi. Siyasi istikrar sağlandığı anda sektör eski ritmini hemen yakalar. Döviz kurunun yükselmesiyle yabancı paralar daha değerlendi. Bu durumda yabancılar Türkiye’den daha ucuza konut alabilir.
Sadece yükselen faizler nedeniyle kredilerin maliyetleri artarsa bu sektör için bir handikap oluşturabilir.”

‘2008’deki krizde 35 bine daire sattık’
Uğur Dumankaya, inşaat sektörünün krizlerden güçlenerek çıkmayı başardığını vurgulayarak, “2008 krizinde ki, o küresel çapta ve ekonomik krizdi… Biz Adres projelerini 35 bin liradan satışa çıkardı. Yüzlerce konut sattık. Krizlerde tüketiciler güvendiği markaya yöneliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

600 dairenin % 30’u 10 günde

Soyak Siesta’nın son etabı Soyak Siesta Oxygen’in 17 Aralık’ta İzmir’de gerçekleştirilen lansmanının ardından 600 dairenin % 30’u satıldı. İzmir Karşıyaka'da ‘az katlı’ bina anlayışıyla oluşturulan ve kentin 2 bin 300 konutluk mega projesi Soyak Siesta’nın 5. ve son etabı 600 konutluk Soyak Siesta Oxygen’in 200 dairesi sahiplerini buldu. Böylece projenin henüz satışa çıkmadan aldığı ön talepler hızla satışa dönüştü.
Soyak Siesta Oxygen’de % 1 KDV oranı ve % 1 peşinat imkânına sahip dairelerin, 118.500 TL’den başlayan fiyatlarla satışı devam ediyor.

130 milyon TL yatırım
Yaklaşık 20 dakikada bir dairenin satıldığı ve 50 metrekare 1+1 daireler, 90 metrekare 2+1 daireler, 120 metrekare 3+1 daireler, 200 metrekare 4+2 daireler, bahçeli dubleksler, bahçe ve çatı teraslı evler bulunduğu projede 1+1 daireler büyük ilgi görüyor.
Soyak Siesta projesinde rakım olarak en yüksek yerinde inşa edilen Soyak Siesta Oxygen, 26 bin metrekare üzerinde yer alıyor. Toplam yatırım tutarı 500 milyon TL olan Soyak Siesta’nın son etabının yatırım tutarıysa 130 milyon TL.
Yeşil bina olarak tasarlanan ve Leed Silver sertifika adayı olan Soyak Siesta Oxygen’de enerji ve su tasarrufu sağlayacak uygulamalar mevcut. Projenin sosyal alanları arasında aroma terapili buhar odası, Oxygen Bar, vitamin bar, yüzme havuzları, ozon terapili jakuziler ve Spa yer alıyor.

Haberin Devamı

ATAŞEHİR’DE DÖNÜŞÜM İÇİN YIKIMLARA BAŞLADI

Haberin Devamı

Kent Art İnşaat, İstanbul’un finans merkezi Şerifali – Ataşehir bölgesinde yeni bir projeyi hayata geçiriyor. İstanbul’un önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri Terra Ataşehir’de eski yapıların dönüşümü için yıkımlar başlatıldı.
Şantiye alanında düzenlenen törenle birlikte yıkım sürecini başlatan Kent Art İnşaat, kentsel dönüşüm sürecinde örnek niteliğinde bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyor.
Kent Art İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Aydemir, “İstanbul’un daha iyiye yolculuğu kentsel dönüşümün, örneklerinden birini hayata geçiriyoruz” dedi.
Kentsel dönüşüm sürecinde mimarisiyle ve donatılarıyla dikkat çeken projenin startını verdiklerini belirten Aydemir, “İstanbul’un estetik projelerle bir uçtan diğer bir uca kadar yenilenmesinde önemli bir görevi üstlenerek sembol niteliğinde bir kentsel dönüşüm projesini gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 40 milyon TL’lik bir yatırımla yükselecek Terra Ataşehir, bu bölgede önemli bir cazibe merkezi oluşturacaktır” diye konuştu.

2015’te teslim
27 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Terra Ataşehir’de 210 konut ve 3.100 metrekarelik ticari alan inşaatı planlanıyor. Yıkım ve hafriyat çalışmalarının başladığı projede teslimler Haziran 2015’te yapılacak. Projede stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 pethouse daire seçenekleri bulunuyor.
Dairelerin 42 ile 248 metrekare arasında değiştiği Terra Ataşehir’de fiyatlar ise 134 bin TL’den başlıyor.

Haberin Devamı

UYGUN FAİZLİ ÖDEME PLANI

Kentsel dönüşüm projesi olarak inşasına başlanan Terra Ataşehir’de konutlar % 18 KDV oranından etkilenmeden % 1 KDV oranına tabi tutuluyor. Alternatif ödeme planlarıyla ön talebin toplandığı projede % 25’i peşin, kalan kısmı ise 40 aya kadar sıfır faizle, vade farkı ver banka olmadan veya 40 aydan uzun ödemeler için cazip faiz oranlarıyla banka kredisiyle daire sahibi olmak mümkün. Henüz yeni lanse edilmesine rağmen yoğun ilgiyle 65 dairenin rezervasyonunun yapıldığı proje 40 milyon TL’lik yatırımla hayata geçiriliyor.

Bahçeşehİr’de 48 aya kadar sıfır faİz alacak
KİPTAŞ, Bahçeşehir’deki Vaditepe projesiyle büyük beğeni topluyor. Yoğun ilgiyle başlayan satışlar sonrasında 1.800 dairenin sahiplerini bulduğu projede, avantajlı fiyatlarla satışlar devam ediyor. Az katlı ve yüksek katlı blokların yer aldığı projede, klasik mahalle yaşantısını yansıtan ve modern şehir hayatını taşıyan sokaklar bulunuyor.
Son 15 yıl içinde planlı bir şekilde uydu kent olarak gelişen Bahçeşehir’in, göl manzarasına en hakim noktası üzerinde konumlandırılan Vaditepe, 2+1’den 5+2’ye kadar çeşitli tiplerde daireler yer alıyor. Projede teslimler ise 2015’in Eylül ayında yapılacak. TEM Otoyolu’na 1 km mesafede konumlandırılan Vaditepe’de farklı ödeme planları sunuluyor.
48 aya kadar vade farksız ödeme planının sunulduğu projede 120 aya kadar anlaşmalı bankalar aracılığıyla % 0.80 faiz oranıyla konut kredisi de kullanılabiliyor. 284 dönüm arsa üzerinde yükselen projede 25 bin metrekarelik ticari alanın yanı sıra kapalı yüzme havuzu, tenis kortu, fitness center, sauna, Türk hamamı, vitamin bar, dinlenme terasları, çocuk oyun alanları ve geniş yeşil alanlar yer alıyor.

Peşin ödeyenler için % 10 indirim uyguladı

Peşin ödemelere yüzde 10 indirim uygulayan Brandium Ataşehir’de yüzde 1 peşinatla hemen taşınma fırsatı sunuluyor. Ataşehir’de yükselen Brandium Ataşehir, Erko Şirketler Grubu ve Emay İnşaat ortaklığında hayata geçiriliyor.
1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinden meydana gelen projenin arsa alanı 70 bin metrekare olarak belirlendi. Projede dairelerin alanları 38 ile 258 metrekare arasında değişiyor. Konut teslimlerinin hemen yapıldığı Brandium Ataşehir’in altında 250 mağazalık bir alışveriş merkezi de bulunuyor. Her birim için otopark alanının tahsis edildiği projede yüzme havuzu, hamam, sauna, spa, tenis kortu, yürüyüş parkuru, sıralanıyor.

Ege Yapı eş kıtanın en iyi olmayı başardı

EgeYapı Group, Otherways Management & Consulting Association tarafından İsviçre’de düzenlenen törenle ‘Beş Büyük Kıta – Kalite ve Mükemmellik’ ödülüne layık görüldü. Bu ödülle birlikte EgeYapı Group, 2013 yılında Türkiye’den bu ödülü kazanan tek marka oldu.
Ödüle ilişkin değerlendirmede bulunan EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, “EgeYapı Group olarak bugüne kadar her projemizde yatırımcılarımıza ayrıcalıkların kapılarını açtık, kaliteli bir yaşam sunduk ve güvenilir bir liman olduk. Ülkemizin geleceği adına bundan sonra da başarılarımızı sürdürmek istiyoruz” dedi.

Yeşil Binalar Zirvesi şubatta gerçekleşecek

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan ‘Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi’, 20-21 Şubat 2014 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.
Geçtiğimiz yıllarda çok sayıda uluslararası ve Türk katılımcıyı ağırlayan zirve, bu yıl da alanlarında uzman 100’e yakın konuşmacıya ev sahipliği yapacak.
Zirvenin moderatörlüğünü Cüneyt Özdemir üstlenecek. ‘Sürdürülebilirlik-Sınırları aşmak’ ana temasıyla gerçekleştirilen zirvede dünyaca ünlü tasarımcı, mimar ve akademisyenler yapı sektörünün yeşil dönüşümünü tartışacak.

Hilton Garden Inn’e bir ödül daha verildi

Turizm alanında yılın en iyilerini belirlemek amacıyla, SKAL Türkiye tarafından bu yıl 16.’sı düzenlenen SKALİTE Ödülleri sahiplerini buldu. Haliç’te yer alan ve dünyanın en çevreci 15 otelinden biri olan Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn, ‘Çevrenin Korunmasına Katkı’ ödülünün sahibi oldu.
Otelin yatırımcısı, Amplio Emlak Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, aldıkları her çevreci ödülle çevreci duruşlarınıngörülmesinden memnun olduklarını söyledi.
Doğal kaynakları en verimli şekilde kullanmaya odaklı olan otel, bir yılda elektrikte % 27,3, suda % 40 ve doğalgazda % 36 tasarruf ediyor.

Yazarlar