Ekonomi Benzin ve motorinde indirim haberleri art arda geliyor!

Benzin ve motorinde indirim haberleri art arda geliyor!

17.03.2022 - 08:35 | Son Güncellenme:

17 Mart 2022 itibarıyla benzin ve motorine bir indirim daha geldi. İndirim pompa fiyatlarına yansırken akaryakıtta 3 gün üst üste fiyat düşüşü gerçekleşmiş oldu.

Rusya-Ukrayna krizinin savaşa dönüşmesi sonrası petrol fiyatlarının tırmanışa geçmesiyle yükselen benzin ve motorin fiyatları için olumlu haber akışı sonrası indirim beklentisi oluşmuştu. Gelen yeni indirim haberiyle motorinde 3 günlük indirim tutarı 4 lirayı aştı.

Haberin Devamı

AKARYAKIT FİYATLARI DÜNYADA REKOR KIRDI

Benzin ve motorin fiyatları Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası 133 doları aşarak 14 yılın zirvesini gören brent petrol nedeniyle tüm dünyada rekor kırmıştı. Son gelen haber akışıyla petrol varil fiyatının 100 dolar düzeyinin altına gerilemesiyle beraber benzin ve motorin fiyatı için indirim beklentisi oluştu.

RUSYA-UKRAYNA TARAFINDA İYİMSERLİK PETROLÜ GERİLETTİ

Rusya-Ukrayna savaşı ve Batı'nın sert yaptırımları sonrası petrol tarafında arz endişelerinin körüklenmesiyle brent petrol serbest piyasada 133 doları aşarak 2008 yılından beri gördüğü en yüksek seviyeye yükselmişti. Rusya Ukrayna krizinde yapılan müzakereler, diplomasi trafiği, Avrupa'nın Rusya'ya petrol yaptırımı getirmemesi ve Rusya'nın doğal gaz akışına devam etmesi sonrası brent petrol varil fiyatı 14 yılın zirvesinden yüzde 20'nin üzerinde değer kaybına uğrayarak 100 doların altını gördü.

Haberin Devamı

İŞTE YENİ FİYATLAR

Akaryakıtta beklenen indirim haberi geldi. İstanbul'da litresi 18 lira 63 kuruş olan benzinin litresi 62 kuruş indirimle 18 lira 1 kuruşa indi. Motorin de yeni gelen 1 lira 1 kuruşluk indirim sonrası 18 lira 66 kuruşa geriledi.