Ekonomi Akbank, Franklin Templeton işbirliğiyle 4 yeni fon için hazırlanıyor

Akbank, Franklin Templeton işbirliğiyle 4 yeni fon için hazırlanıyor

30.09.2010 - 11:09 | Son Güncellenme:

.

Akbank, Franklin Templeton işbirliğiyle 4 yeni fon için hazırlanıyor

Akbank, Franklin Templeton işbirliğinde 4 yeni uluslararası fona hazırlanıyor. Dünyaca ünlü fon yöneticisi Templeton Emerging Markets Group Executive Chairman Dr. Mark Mobius’u konuk eden Akbank, uluslararası finans piyasalarında yaşanan gelişmeler, gelişmekte olan ülkelerdeki son durum ve Türkiye’deki yatırım olanaklarını masaya yatırdı.
Akbank’tan yapılan açıklamaya göre Franklin Templeton işbirliği ile uluslararası yatırım olanağı sağlayan dört yeni fon için hazırlık yapan Akbank, dünyaca ünlü fon yöneticisi Templeton Emerging Markets Group Executive Chairman Dr. Mark Mobius’u konuk etti. Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil ve Dr. Mark Mobius’un katılımıyla düzenlenen toplantıda uluslararası finans piyasalarında yaşanan gelişmeler, gelişmekte olan ülkelerdeki son durum ve Türkiye’deki yatırım olanakları konuşuldu.

Haberin Devamı

“2006’DAN BERİ YATIRIMCILARA FARKLI ÜLKELERDE YATIRIM İMKANI SAĞLIYORUZ”
Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, Türkiye’deki yatırım ortamının faizlerde yaşanan düşüşlerle birlikte değişmesi nedeniyle, yatırımcıların farklı yatırım araçlarıyla uluslararası piayasalarda yatırıma ihtiyaç duymaya başladıklarını vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu:
“Yatırım dünyası, bireysel yatırımcının tek başına takip edemeyeceği parametreleri içeren, uzmanlık ve bilgi gerektiren bir alan haline geldi. Yatırımcılar, sadece Türk piyasalarını değil, Amerika, Avrupa ve gelişmekte olan piyasaları da takip etmeye başladılar. Dolayısıyla faiz dışı ürünlere ve farklı ekonomilere yatırım yapabilme imkanı büyük önem kazandı. Akbank, yatırım dünyasındaki değişimi 2005 yılında görerek müşterilerinin tüm yatırım ürünlerine ve farklı ekonomilere yatırım yapabilmelerine imkan tanıyan sratejisini uygulamaya koydu.”

Haberin Devamı

“YATIRIM KONUSUNDA HER ZAMAN FARKLI BAKIŞ AÇILARINA SAHİP OLDUK”
Akbank’ın yatırımcılara 2006 yılından bu yana uluslararası piyasalara yatırım yapma imkanı tanıyan finansal ürünlerini ve hizmetlerini anlatan Hakan Binbaşgil, “Yatırım konusunda her zaman farklı bakış açılarına, alternatiflere açık olmak, öncü rolümüzü sürdürmek, dünyaya açılmak, dünyadaki önemli deneyimleri değerlendirmek düşüncesiyle hareket ettik. Yatırımcılara farklı ülkelere ve ekonomilere yatırım imkanı vermeye yönelik ilk adımımız BRIC ülkeleri fonu oldu. Bu konuda dünyanın en değerli portföy yönetim şirketi olan Franklin Templeton ile çok başarılı bir çalışma yaptık. Sadece 10 TL ile BRIC ülkelerine yatırım fırsatı sunan BRIC fonunun büyüklüğünün kısa sürede 80 milyon TL’nin üzerine çıkması bu başarının önemli bir göstergesi” dedi.

4 YENİ FON MÜJDESİ
Franklin Templeton ile sürdürülen yakın işbirliğini BRIC fonu ile sınırlı tutmak istemediklerini vurgulayan Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, birlikte yeni projeler üretmeye hazırlandıklarını belirterek yatırımcılara bir de müjde verdi:
“Akbank, Franklin Templeton ile birlikte Türk yatırımcısına 4 yeni yatırım fon daha sunmak üzere hazırlıklarını sürdürüyor. Böylece dünyanın birçok farklı ekonomisine yatırım yapma imkanı sağlayan Akbank fonları ile yatırım yapılabilecek ülkeler portföyünü genişleteceğiz. Böylelikle yatırımcılara sunulan imkanlar artacak, seçenekler çoğalacak, yatırım dünyasına yepyeni bir perspektif kazandırılmış olacak.”

Haberin Devamı

“TÜRK YATIRIMCILAR UZUN VADELİ YATIRIM PLANLARI YAPMALI”
Fon yatırımları kapsamında Türk yatırımcılarının uzun vadeli yatırım planları yapmaları gerektiğinin altını çizen Templeton Emerging Markets Group Executive Chairman’ı Dr. Mark Mobius ise şu açıklamayı yaptı:
“Piyasalarda iniş ve çıkışların yaşanması normal. Yatırımcılar piyasalarda yaşanan bu tip çalkantıları göz ardı ederek uzun dönemli yatırım stratejilerine odaklanmalı. Fon yatırımları ile ilgili diğer önemli bir nokta da en uygun maliyetle yatırım yapmaya yönelik her ay belirli büyüklükteki birikimlerle fon yatırımı yaparak ortalama maliyeti düşürmektir.”