Ekonomi Alarko’nun zirvesinde nöbet değişimi

Alarko’nun zirvesinde nöbet değişimi

28.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İshak Alaton Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa etti ve yerine İzzet Garih getirildi.

Alarko’nun  zirvesinde  nöbet değişimi

Alarko Holding’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevine de Vedat Aksel Alaton’un atanmalarına karar verildiği belirtildi.
Holding’den yapılan bir başka açıklamada da, “Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrılan Sayın İshak Alaton’a Alarko Holding Onursal Başkan statüsü verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir” denildi.

Getir götür işleri...
Ünlü işadamı İshak Alaton 2 Eylül 1927’de İstanbul’da doğdu. 1942 yılına kadar, Şişli Terakki Lisesi’nde okuyan Alaton, 1946 yılında Saint Michel Fransız Lisesi’nden mezun oldu. Yokluklar, sıkıntılar yüzünden liseden sonra okuyamayan Alaton, askerliğini 19947-1948 yılında yedek subay olarak Polatlı Topçu Okulu’nda yaptı.
Ailesine bakabilmek için Mehmet Kavala şirketinde getir götür işlerine başlayan Alaton’un, Volvo ithal eden şirket aracılığıyla İsveç Konsolosu ile tanışınca şansı değişti.
1951 yılında İsveç’e gitti. İş hayatına İsveç Motala Lokomotif Fabrikasında kaynak işçisi olarak başladı. Bir yıllık kaynak işçiliği sırasında gece kurslarına giderek, teknik resim öğrendi ve aynı fabrikada teknik ressam olarak iki yıl daha çalıştı.

Haberin Devamı

Holdingin temelini Garih’le birlikte attı

1954 yılı başında Türkiye’ye döndü ve Dr. Üzeyir Garih ile ortak olarak Bankalar Caddesi’nde Vefai Han’da bir göz odada Alarko Şirketi’ni kurdu. Böylece Alarko Holding’in temeli de atılmış oldu. Alarko, o tarihten bu yana özellikle yurtiçi ve yurtdışı taahhüt, arazi geliştirme, enerji ve turizm alanlarında büyüdü.