Ekonomi Alman dev ‘Türkiye’ yatırımında kararlı

Alman dev ‘Türkiye’ yatırımında kararlı

24.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gelecek yıl şubat ayında devreye girecek olan ve yoğuşmasız (termetik) ürünlerin satışını engelleyecek olan ErP yönetmeliğini hatırlatan Vaillant Türkiye CEO’su Alper Avdel, bu yeni düzenlemeyle birlikte Türkiye’nin yıllık 1 milyar dolarlık enerji harcamasının içeride kalacağını söyledi. Avdel, yoğuşmalı ürünler ile her evde ortalama yüzde 37 tasarruf sağlanacağını da ifade etti.

Alman dev ‘Türkiye’  yatırımında kararlı

Vaillant CEO’su Carsten Voigtländer, 60 ülke içinde Türkiye’den büyük bir beklentisi olduğunu ifade etti. 2017’nin ilk yarısında Türkiye’de çift haneli büyüme yakaladıklarını kaydeden Voigtländer, yılın sonunda da büyümenin artarak devam edeceğini ve ısı pompalarına yatırım yapmayı sürdüreceklerini söyledi.

Voigtländer, Türkiye ile Almanya ilişkilerinin her zaman politik açıdan inişli-çıkışlı grafik çizdiğine dikkat çekerek, “Türkiye’de faaliyet gösteren çok sayıda Alman firması var. Bozöyük’e yatırım yaptık. Buradan İtalya’ya ihracat yapıyoruz. Bundan da vazgeçmiyoruz” dedi. Grup olarak geleceğe yatırım yapmayı sürdürdüklerini de belirten Voigtländer, yeni Ar-Ge merkezi için 54 milyon Euro yatırım yaptıklarını açıkladı, “Buradaki en önemli hedefimiz, teknolojik ürünlerin geliştirilmesi ve üretim süreçlerinin entegre edilmesidir” diye konuştu.

Yüzde 60 pay kaptı

Voigtländer’in ev sahipliği yaptığı Almanya’daki Remscheid fabrikasındaki toplantıda, Vaillant Türkiye CEO’su Alper Avdel ve şirketin Satış ve Pazarlama Direktörü Erol Kayaoğlu, şirketin stratejileri konusunda bilgi verdi. Vaillant Türkiye CEO’su Alper Avdel, 2017’nin ilk yarısında yüksek enerji tasarruflu ürünlerin katkısıyla yüzde 34’lük büyüme yaşadıklarını, henüz yoğuşmalı kombi zorunluluğu başlamamasına karşın satışlarının yüzde 60’ının bu teknolojili ürünlere dönüştüğünü anlattı.

Yoğuşmalı ürünlerin ortalama yüzde 37 doğalgaz tasarrufu sağladığına dikkat çeken Avdel, bu ürünler tam olarak hayatımıza girdiğinde yılda yaklaşık 1 milyar dolarlık doğalgaz tasarrufu sağlayacağı hesabı yaptıklarını söyledi. 2016’nın ekonomi açısından zor bir yıl olduğunu da vurgulayan Avdel, şöyle konuştu: “Ekonomimiz geçtiğimiz yıllara oranla yüzde 2.9 gibi düşük bir büyüme gösterdi. İnşaat sektörü yüzde 7.4 büyürken içerisinde pazara yatırım yapmaya devam ettik, yüksek verimli ve yenilenebilir ürünlerimizle sektörümüzde fark yaratmayı başardık. Yılı toplamda 300 milyon TL’lik ciroyla kapatırken, pazardan yüzde 15 pay aldık. Kentsel dönüşüm, yenileme pazarı ve 2017 yılı içerisinde devreye alınan şofben, termosifon ve klimalardaki ÖTV indiriminin etkisiyle sektörün yıl sonunda yüzde 5 büyüyeceğini öngörüyoruz.”

Haberin Devamı

Şimdiden ‘ErP’ geçişine hazır

Vaillant Türkiye’den Erol Kayaoğlu , yüzde 26 büyüyerek vites büyüttükleri 2016’nın ardından, 2017’de “Tam Yol İleri” vizyonuyla yola devam ettiklerini söyledi.

“2016 yılı büyümesi tüm iş kollarında ve tüm bölgelerde hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleşti” diyen Kayaoğlu, 2017 yılında yoğuşmalı kombi pazarında yüzde 81, şofbende yüzde 87, panel radyatörde yüzde 38, klimada yüzde 62 ve ısı pompasında yüzde 5 büyüme kaydettiklerini de sözlerine ekledi. Konuşmasında, 2017’nin ilk yarısında ürün gamına eklenen yeni ürünlerin katkısıyla yüzde 34’lik hızlı bir büyüme gösterdiklerini ve yüzde 60 mevcut yoğuşmalı satış oranıyla, yeni ErP (Yoğuşmalı teknolojiler) yönetmeliğine hazır olduklarını da belirten Kayaoğlu şunları söyledi:

“2018 yılında devreye girecek olan yeni ErP yönetmeliği ile yoğuşmasız ürünlerin satışı yasaklanacak. Sektörümüzün bu yeni uygulamaya hazır olabilmesi için eğitim programımızla destek vermeye başladık. Ankara, İstanbul ve İzmir’de Nisan ve Mayıs aylarında eğitim verdik, diğer illerde de eğitimlerimiz önümüzdeki dönemde sürecek.”

Haberin Devamı