Ekonomi Altın fiyatında artış var mı? 21 Temmuz güncel çeyrek altın fiyatı, gram altın fiyatı...

Altın fiyatında artış var mı? 21 Temmuz güncel çeyrek altın fiyatı, gram altın fiyatı...

21.07.2020 - 15:50 | Son Güncellenme:

Altın fiyatlarındaki son durum nedir? Kovid-19 kaynaklı ölümlerin risk algısını yükseltmesi altının ons fiyatında değişikliklerin yaşanmasına sebep oluyor. Peki 21 Temmuz altın fiyatları ne kadar? İşte son dakika çeyrek altın fiyatı, gram altın fiyatı...

Altın fiyatında artış var mı 21 Temmuz güncel çeyrek altın fiyatı, gram altın fiyatı...

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Cuma gününe göre dün daha düşük seyreden altın fiyatlarında 21 Temmuz rakamları ne durumda? İşte son dakika altın fiyatları ve altın ile ilgili değerlendirmeler.

Haberin Devamı

Dün, altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü önceki kapanışın yüzde 0,3 üzerinde 400,7 liradan tamamladı.

Yeni güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı, saat 11.00 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 401,7 lira seviyesinde seyrediyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 652 lira, Cumhuriyet altını da 2.668 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışın yüzde 0,3 üzerinde 1.822,4 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, küresel merkez bankalarının yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınının finansal etkilerini azaltmak için genişleyici para politikası tutumlarına devam etmelerinin altının ons fiyatını desteklemeye devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Bugün, yurt içi ve yurt dışında veri gündeminin sakin olduğunu kaydeden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.850 doların direnç olarak öne çıktığını, gram altında ise 395-405 lira bandının izleneceğini söyledi.

21 TEMMUZ ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

GRAM ALTIN FİYATI - ALIŞ: 400,73 TL SATIŞ: 400,83 TL

ÇEYREK ALTIN FİYATI - ALIŞ: 652 TL SATIŞ: 659,10 TL

CUMHURİYET ALTIN FİYATI - ALIŞ: 2.660 TL SATIŞ: 2.700 TL

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İstanbul'da birçok vatandaş altınlarını bozdurmak istediğinde Kapalıçarşı'daki kuyumcu esnafını ziyaret ediyor. Burada vatandaşlar altın borsasını, altındaki son durumu, serbest piyasada altın fiyatlarını daha yakından takip etme fırsatı buluyor.

Vatandaşların son dönemde en sıkça sorduğu soruların başında ise 'Altın fiyatları ne kadar?' sorusu yer alıyor. Son dakika haber akışının ardından çok sayıda yatırımcı altın fiyatlarındaki son durumu merak ediyor. Kimi İstanbul altın borsasını araştırmaya koyulurken kimi ise altın yorumlarını okuyup yatırımını ona göre şekillendiriyor. Bir başka yatırımcı ise altın alım satımını bankalar üzerinden gerçekleştiriyor. Kimi ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası altın rezervlerini merak edip internetten onun araştırmasını yapıyor.

Büyük yatırımcılar açısından altın fiyatı anlık saatlik ve hatta saliselik bile çok değerli olabiliyor. Çünkü saniyeler içinde onlarca para kazanıp veya kaybedebiliyor. Bu nedenle altın piyasası büyük yatırımcı için çok daha önemli bir yatırım aracı olarak karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

Altın yatırımı yapacak olan bazı vatandaşlar ise geçmiş yıllardaki altın fiyatlarını arşiv kayıtlarından araştırıp yatırım yapacağı aracı ona göre belirleyebiliyor. Yukarıda sıraladığımız tüm bu soruların cevabını uzmanpara.milliyet.com.tr sayfasından canlı olarak takip edebilirsiniz.