Ekonomi American Express, gözünü 700 milyar dolarlık pakete dikti

American Express, gözünü 700 milyar dolarlık pakete dikti

12.11.2008 - 00:05 | Son Güncellenme:

Finans piyasalarında yaşanan krizin ardından ABD’de banka holding şirketi olmak için başvuru yapan ülkenin dördüncü büyük kredi kartı şirketi American Express, bu isteğinin kabul edildiğini açıkladı

American Express, gözünü 700 milyar dolarlık pakete dikti

Bu değişikliğin ardından şirketin borçlanma maliyetlerinin düşmesi, devlet fonlarına erişimde kolaylık sağlanması gündemde. Şirketin yaralandığı teminatlı ve teminatsız bono piyasalarının da tıkanması, şirketin kaynak bulma maliyetlerini artırmıştı.
Banka holding şirketi olmasının ardından American Express, Haziran 2012’ye kadar ABD devleti tarafından garanti edilen bonolar ihraç edebilecek ve ABD Hazinesinin 700 milyar dolar büyüklüğündeki TARP programından yararlanmak için başvurabilecek.
Şirket ayrıca tüketicilerden ve ticari kurumlardan mevduat kabul edebilecek ve diğer bankaları satın alması daha kolay olacak. American Express CEO’su Kenneth Chenault, “Fed’in denetimi altında, mevcut sermayeye erişimimiz daha da kolaylaşacak” dedi. Morgan Stanley ve Goldman Sachs da geçen eylül ayında banka holding şirketine dönüşmüşlerdi.