Ekonomi Apple iPad 170 bin uygulamayı devirdi işte ligin iyileri

Apple iPad 170 bin uygulamayı devirdi işte ligin iyileri

19.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Apple tablet pazarının yüzde 70’ini kontrol ediyor. Bu ivmeye ‘app’lerin (uygulama) önemli katkısı bulunuyor. Apple bu operasyonda 25 milyar indirmeye ulaşırken iPad de uygulama sayısında 170 bin adetleri geçti

Apple iPad 170 bin uygulamayı devirdi işte ligin iyileri


Apple’ın geçen hafta satışa çıkardığı, nisan ayında Türkiye pazarında çıkmaya hazırlanan yeni iPad serisi, iPad 2 kullanıcılarını pek tatmin etmemiş olsa da iPad’in ilk serisine sahip kullanıcılar ve yeni alım yapacak tüketiciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Yeni iPad’in bu rüzgarla birlikte 2012 yılını 66 milyon adetlik satışla kapatması bekleniyor. Bu da 11 milyon adetlik bir büyümeye işaret ediyor. Apple için yüzde 70’ini kontrol ettiği tablet pazarında işler gayet yolunda giderken bu ivmeye ‘app’ (uygulama) olarak adlandırılan sistemin de önemli katkısı bulunuyor. Son rakamlara göre Apple bu operasyonda 25 milyar adetlik indirme rakamını aşarken iPad, bir diğer ifadeyle tablet PC tarafındaki uygulama sayısında 170 bin adetleri geçti. Kullanıcı deneyimleri ve teknoloji dünyasının en çok ilgi gösterdiği uygulamalara bakıldığında 2011 ve 2012’nin ilk döneminde popülerlik lsitesi şöyle oluşuyor...

Haberin Devamı

İş dünyası bu app’ler kaçmaz

* iPad metin tabanlı iş yapanlar için çok da ideal bir cihaz olmamasına karşılık iA Writer (1.99 dolar), Plain Text (bedava), Elements (4.99 dolar) ve Evernote gibi uygulamalar iPad’in bu zayıf özelliğine güç katıyor.
* İş dünyasında sunum tekniğini sık kullananlar için en ideal çözümü Keynote programı sunuyor. Powerpoint sistemi dahil pek çok programla sorunsuz olarak uyum içinde çalışıyor. Apple dünyasında pahalı sayılabilecek bir fiyata 9.99 dolara satılıyor.
* Pages and Numbers uygulaması Microsoft’un Office programlarını elinden düşürmeyenler için uygun bir platform sağlıyor. Ama bu uygulama da 9.99’luk fiyatla satılıyor. iPad kullanıcıları benzer bir system için daha uygun maliyetli (7.99 dolar) Office2 HD uygulamasını da deneyebilir.
* iPad kullanıcıları standart cihaz şifreleme metodu dışında daha güvenli, kırılması güç bir uygulamaya ihtiyaç duyuyorsa 1Password adlı uygulama Mac ve Windows platformları ve bulut sistemleriyle uyumlu, fiyatı 9.99 dolar.
* Apple iPad tarafında ilk yüklenilmesi gereken programlardan biri diyebiliriz. PDF dokümanların açılması ve farklı işletim sistemleriyle aydı dili konuşması tarafında GoodReader ve PDF Expert uygulamaları öne çıkıyor. Fiyat sırasıyla 4.99 dolar ve 9.99 dolar.

Haberin Devamı

Tablette devrim sırası Nokia’ya geldi!

Cep telefonu pazarının lideri Finlandiyalı Nokia, Microsoft işbirliği sonrası tablet PC pazarında Apple ile kıyasıya tekabete hazırlanıyor. Üstelik Nokia bu alanda o kadar iddialı ki şirkete yakın kaynaklardan sızan bilgilere gore Apple’ın geçen yıl 56 milyon satan iPad serisinin yeni geliştirilen ürünle uzaktan yakından ilgisi olmadığını öne sürüyor. Bu açıklama tüm dikkatleri Nokia’nın üzerine çekerken, tablet PC modelinin Windows 8 işletim sistemiyle geleceği konuşuluyor.
Nokia’nın tasarım bölümünün başındaki isim olan Marko Ahtisaari’nin, zamanın üçte birini devrimsel bir cihaz geliştirmek için harcadığını biliniyor. Nokia yetkilileri tablet pazarına ilgilerinin sürdüğünü fakat şu aşamada konuyla ilgili bir açıklama yapamayacaklarını ifade ediyor. Microsoft Windows 8 adlı işletim sistemini bu yılın sonlarına doğru pazara çıkarmayı hedefliyor. Yeni model ürün aynen Apple’da olduğu gibi farklı platformlarda (cep, tablet, bilgisayar) tek bir arayüz ve altyapı üzerinden çalışacak.

Haberin Devamı

İşin sosyal medya fotoğraf kısmı

* Facebook, Twitter başta olmak üzere son dönemde internetin en popüler kategorilerinden birini oluşturan sosyal medya dünyasında iPad’ler için yüzlerce uygulama var. IntoNow (bedava), Facebook (bedava), Twitter (bedava) bir iPad için olmazsa olmaza karşılık geliyor.
* iPad’e yüklenen veya cihazla çekilen fotoğrafların düzenlemesi adına öne çıkan uygulamalar Photo Toaster (1.99 dolar), Pixlr-o-Matic (bedava), 100 Cameras in 1 (3.99 dolar), Photogene (2.99 dolar), FX Photo Studio HD (1.99) dolar) ve Photo Transfer (2.99 dolar) olarak sıralanıyor.

OYUN, FİLM VE SANAL GÜNLÜK

* iPad kullanıcılarının açık ara en popüler kategorisi olan oyun tarafında son dönemin iddialı isimleri şu şekilde sıralanıyor: Dead Space (9.99 dolar), Backstab (6.99 dolar), Real Racing 2 HD (6.99 dolar), Trivia by Sporcle (1.99 dolar.) Birçok bedava uygulaması olan Angry Birds ile Jetpack popülerliklerini hala koruyor.
* Eğlence temalı uygulamalar listesinde içinde 10 binlerce eşsiz video’yu barındıran Video Time Machine (1.99 dolar), bir diğer video uygulaması Squrl (bedava) ile en popüler film uygulaması Fandango Movies (bedava) dikkat çekiyor.
* Tablet PC platformunda blog (günlük) yazmak isteyenler için en çok şu uygulama yükleniyor: Blogsy (4.99 dolar.)
* iPad’lerin içinde yüklü gelen klasik ekran kağıdı desenlerinden sıkılanlar Pimp Your Screen (1.99 dolar) uygulamasına göz atabilir.
* Weather HD, 1 doların altında (0.99) fiyatla satılıyor, oldukça şık video animasyon ve grafiklerle hava durumu uygulamaları arasında rakiplerine fark atıyor.