Ekonomi Babacan: "Erbakan kolay dönemlerden geçmedi"

Babacan: "Erbakan kolay dönemlerden geçmedi"

27.02.2011 - 17:52 | Son Güncellenme:

.

Babacan: Erbakan kolay dönemlerden geçmedi

Devlet Bakanı Ali Babacan, Necmettin Erbakan’ın ölümünün ardından Saadet Partisi Genel Merkezine gelerek, oğlu Fatih Erbakan’a taziyelerini sundu.

Haberin Devamı

Erbakan’ın 40 yılı aşkın süredir Türk siyaset tarihine çok önemli kazanımlar getirdiğini belirten Babacan, "Çok mücadeleler verdi. Kolay dönemlerden geçmedi. Defalarca parti kapatmalarla karşı karşıya kaldı. Ama bu mücadelesini hayatının son gününe kadar kararlı bir biçimde devam ettirdi" dedi. Babacan, gazetecilerin 28 Şubat sürecini hatırlatması üzerine,"Evet zor tarihlere işaret ettim. Türkiye’de zor dönemler sıkıntılı dönemler yaşandı. Artık o kütü tecrübeleri Türkiye yaşamasın" diye konuştu.

-OKUYAN’DAN, ERBAKAN’IN "İTTİFAK" ÇAĞRISINA VURGU-

Taziyelerini sunmak için gelenlerden eski Bakanlardan Yaşar Okuyan ise Erbakan’ın "İttifak" çağrısına vurgu yaptı. Okuyan, Erbakan ile 5-6 ay önce görüştüğünde, "İttifak tesis edilsin" dediğini belirterek, "Birçok siyasi bunu vasiyet olarak almalı" diye konuştu.

-CHP’DEN GENELBAŞKAN YARDIMCISI ÖZTRAK GELDİ

Haberin Devamı

Fatih Erbakan’a CHP kanadından ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak taziyelerini sundu. Öztrak, "Türk siyaset ve bilim yaşamının önemli bir şahsiyetini kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisi bu ülkenin gücüne inanan bir insandı. Büyümeyi önde tutan bir insandı. CHP olarak kendisine Allahtan rahmet diliyoruz" dedi. Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise Eskişehir’den erken dönmesi durumunda Saadet Partisi Genel Merkezine geleceğini söyledi.

-SARIGÜL DE TAZİYELERİNİ SUNDU-

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de Fatih Erbakan’a taziyelerini sunmasının ardından yaptığı açıklamada, "Çalışma arkadaşımız sayın Sabri Erbakan’ın amcasını Türk siyasi hayatının, son derece önemli ismini, değerli hocamız aynı zamanda önemli bir siyaset adamı sayın Erbakan’ı kaybettik. Başımız sağolsun bütün dostlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" dedi.

TÜSİAD: "SİYASET TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ ŞAHSİYETLERİNDEN BİRİYDİ"

Bu arada TÜSİAD, Saadet Partisi’nin vefat eden Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın siyaset tarihinin en önemli şahsiyetlerinden biri olduğunu ifade ederek, Erbakan’a Allah’tan rahmet diledi.

Haberin Devamı

TÜSİAD yaptığı yazılı açıklamada, Erbakan’a Allah’tan rahmet, siyaset camiasına ve yakınlarına da başsağlığı dileyerek, "54’üncü Hükümetin Başbakanı Sayın Erbakan, şüphesiz siyaset tarihimizin en önemli şahsiyetlerinden biri olmuştur. Ülkemizin iş insanları, Sayın Erbakan’ı, siyasetçi kimliğinin yanı sıra öğretim üyeliği ve bilim adamlığı sıfatlarıyla, akademik ve sınaî alanlarda yaptığı katkılarla da anımsayacaklardır" dedi.