Ekonomi Bakan Kurum: 25 günde 100’ü aşkın projenin temelini attık

Bakan Kurum: 25 günde 100’ü aşkın projenin temelini attık

03.05.2023 - 11:03 | Son Güncellenme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Maltepe'de önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum: 25 günde 100’ü aşkın projenin temelini attık

Bakan Murat Kurum, İstanbul’un Maltepe ilçesinde muhtarlar, sivil toplum kuruluşları yöneticileri, meclis üyeleri ve site yöneticileri ile bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Kurum, İstanbul’un büyük ve güçlü Türkiye yürüyüşünün merkezi ve kalbi olduğunu ifade ederek, “Herkesin İstanbul’u için, Eserlerin İstanbul’u için, Hepimizin İstanbul’u için gece gündüz demeden çalışıyor, “Güvenli Konutlar, Huzurlu Yuvalar” için tüm vatandaşlarımız ve ekibimizle gayret gösteriyoruz.” dedi.

Haberin Devamı

“BUGÜN İTİBARİYLE İSTANBUL’DA ‘YARISI BİZDEN’ KAMPANYAMIZA 467 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜM İÇİN BAŞVURU YAPILDI. ŞİMDİDEN 1 MİLYON 900 BİN VATANDAŞIMIZIN HAYATI DEĞİŞİYOR”

Bakan Kurum, 2012 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye’nin Her Yerinde Kentsel Dönüşüm” diyerek Gaziosmanpaşa’dan kentsel dönüşüm seferberliğini başlattığını anımsatarak, “Şimdi de; ‘İstanbul’da 1.5 Milyon Konutluk Büyük Dönüşüm’ ve ‘Yarısı Bizden, Yarısı Devletten!’ diyoruz. Buranın altını çizerek söylüyorum. Bu dönüşüm; dünya tarihinin en büyük şehircilik hamlesidir. İstanbul’umuzun kurtuluşu, geleceği, istikbalidir. Bu büyük vizyon; Cumhurbaşkanımızın vizyonudur! Bu gurur, İstanbul’a aittir, Türkiye’ye aittir, Milletimize aittir! Maltepe Dönüşüyor! İstanbul Dönüşüyor! Türkiye Güçleniyor! Şu anda; İstanbul’un bu tarihi dönüşümünde, bu yüzyılın dönüşümünde ‘Yarısı Bizden’ kampanyamıza başvuru sayısı kaç oldu biliyor musunuz? Şöyle rakamları açıklayalım da Kılıçdaroğlu; milletin devletine olan, Cumhurbaşkanımıza olan itimadını, güvenini Maltepe’den duysun! Bugün itibariyle İstanbul’umuzda 467 bin bağımsız bölüm için başvuru yapıldı. Şimdiden 1 milyon 900 bin vatandaşımızın hayatı değişiyor. Maltepe’li kardeşlerimiz de kampanyamıza yoğun ilgi göstermeye devam ediyor. Size söz! Maltepe’ye söz! İstanbul’a söz! Bu aziz şehirde hiçbir riskli yapı kalmayana kadar bu mücadeleyi sonuna kadar sizlerle birlikte vereceğiz. İstanbul’lu hiçbir kardeşim riskli yapıda oturmayacak! Her bir gencimiz, kendini güvende hissedecek. Hiçbir annemiz, babamız; yastığa başını tedirgin bir şekilde koymayacak!” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

“25 GÜNDE İSTANBUL’UMUZUN 39 İLÇESİNDE 100’Ü AŞKIN PROJENİN TEMELLERİ ATTIK”

Bakan Kurum, milletvekili adayı olduğu günün üzerinden 25 gün geçtiğini ifade ederek, “Sadece şu 25 günde İstanbul’da; Maltepe’den Bağcılar’a, Kağıthane’de Şile’ye, Üsküdar’dan Kartal’a 39 ilçemizde milyarlarca lira değerinde 100’ü aşkın projenin temellerini attık. Kentsel dönüşümden sosyal konuta, millet bahçelerimizden belediyelerimizin projelerine yaptığımız desteklere kadar 100’den fazla yatırımın gerçekleştirdik. Yine bu 25 günde yüz binlerce İstanbul’lu vatandaşımızın hayatını değiştirecek kararlar aldık. On binlerce vatandaşımızın mülkiyet problemlerinin çözümünden tapu teslimlerine kadar yüzlerce sorunu çözdük, müjdelerini milletimize verdik. Sadece Beykoz’da hemen hemen bütün Beykoz’un tamamında imar, mülkiyet problemi vardı. Orada söz verdik mülkiyete, imara ilişkin tek bir sorun kalmadı. İmarların hepsini bu hafta askıya çıkıyoruz.” diyerek Ataşehir ve Kartal’da da vatandaşların mülkiyet ve imar sorununu sözlüklerini belirtti.

Haberin Devamı

“BİZ EĞER BU İŞ YAPILACAK, BU HİZMET GELECEK DİYORSAK ER YA DA GEÇ O HİZMET GELİR, O YATIRIM YAPILIR”

Maltepe’ye de müjdelerle geldiklerini söyleyen Bakan Kurum, “Biz söz verdiysek sözümüzün arkasından koşarız. Biz eğer bu iş yapılacak, bu hizmet gelecek diyorsak er ya da geç o hizmet gelir, o yatırım yapılır” dedi.

Maltepe’de yapılan yatırımları aktaran Bakan Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“İlk olarak Emlak Konut’umuzla; Atışokulu ve Gülsuyu’ndaki İETT bloklarımızın temellerini atıyoruz! 38 bin m2’lik alanı kapsayan bu projemizle Maltepe’mize 16 blokta 431 konut ve 19 dükkân kazandırıyoruz. İnşallah 2024 yılında Maltepeli kardeşlerimize teslim ediyoruz. Konutlarımız Maltepe’mize şimdiden hayırlı uğurlu olsun! İkincisi Atışokulu’nda iki ayrı etapta toplam 1327 konut, 8 dükkân ve camimizi yıl bitmeden sizlere teslim ediyoruz! Üçüncüsü Yine Atışokulu Mahallemizde; 5 farklı etapta tam 2.700 yeni yuvamızın çalışmalarına başlıyoruz! Dördüncüsü Marmara Üniversitemiz için 2.2 milyar liralık yatırım değeriyle Recep Tayyip Erdoğan Külliyesinin; ve 451 milyon liralık yatırım değeri olan 3.500 kişilik öğrenci yurdumuzun yapımına süratle devam ediyoruz. Külliyenin içerisinde yer alan ilkokul, ortaokul ve lise binaları ile mühendislik ve teknoloji fakültelerinin yapımını tamamladık. İnşallah bu yıl içerisinde projemizi tamamlayacağız ve gençlerimizin istifadesine sunacağız. Beşincisi Başıbüyük’te 2 etapta toplam 605 konut üreterek hem sağlıksız yapıları temizlemiş hem de vatandaşlarımızın mülkiyet problemlerini çözmüştük. Şimdi bu mahallemizde 320 dönüm alanda İstanbul’un en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarından birini daha başlatıyoruz! Altıncı olarak Zümrütevler’de 1.590 bağımsız birimden oluşan Kaleyurt, Öz-iş, Zümrütevler ve Palmiye sitelerimizi de “Yarısı Bizden Kampanyasına” dâhil ediyoruz ve kentsel dönüşümü başlatıyoruz. Yedinci Maltepe’mizin yeşiline yeşil katmaya devam ediyoruz. Büyükbakkalköy Mahallemize 65 bin m2 büyüklüğe sahip yemyeşil bir millet bahçesi kazandırıyoruz. Sekizinci müjdemiz ise yaklaşık 3 hafta önce Anadolu Yakası’nda mahalle muhtarlarımızla buluşmamızda Maltepe Fındıklı Mahalle Muhtarımız Yaşar Bey, bizden mahalledeki vatandaşların bir park ihtiyacının olduğunu söylemişti. Üç gün sonra 10 bin metrekarelik bir alanda İller Bankamız eliyle parkımızın yapımına başladık. Dün itibariyle de parkımızı tamamladık, hizmetinize hazır!”

Haberin Devamı

“AYASOFYA’NIN MİNARELERİNDEKİ EZAN SESLERİ DİNMEYECEK! AYASOFYA’NIN SESİ İSTANBUL’UN 7 TEPESİNDE SONSUZA DEK YANKILANACAK!”

Bakan Kurum, 14 Mayıs’ta sadece partiler değil zihniyetlerin de yarışacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Bir tarafta ‘dev projeleriyle yükselen bir Türkiye’ diyen Cumhur İttifakımız, diğer tarafta ise ‘Türkiye’ye dair tek bir projesi’ olmayan Kılıçdaroğlu var. Bir tarafta milleti için; inşa edenler, ihya edenler var! Diğer tarafta milletin gönlüne boş vaatlerle girmeye çalışanlar var; ülkemizi yüz yıl geriye götürmek isteyenler var. Siyasi geçmişinde milletin tek bir derdine bile çare olamayan CHP var! Bir tarafta; Fethin sembolü Ayasofya’yı yeniden açanlar var! Diğer tarafta Ayasofya Camiimizi, yeniden müze yapmak isteyenler var! Buradan hep birlikte haykırıyoruz! Ayasofya’nın minarelerindeki ezan sesleri dinmeyecek! Ayasofya’nın sesi İstanbul’un 7 tepesinde sonsuza dek yankılanacak! Hiç kimse bu ezan sesini dindiremeyecek! Bir tarafta; İHA’lara, SİHA’lara seçimden sonra dokunacağım diyenler var. Diğer tarafta; Türkiye’nin milli savunma sanayisini dünyayla yarışır hale getirenler var. Bir yanda; şehirlerimizi çarpık kentleşmeye terk edenler; tek bir konut bile dönüştürmeyenler; deprem, sel, yangında tatile çıkanlar veya 1-2 saat uğramaktan başka bir şey yapmayanlar; depremin üstünden siyaset yapanlar; bir tarafta da depremden 15 gün sonra ilk sözleşmelerini imzalar. 46’ncı günde ilk temellerini atar bugün itibariyle 127 bin bağımsız bölümün şantiyesini başlatır, 2 buçuk ayda Gaziantep’te Kahramanmaraş’ta konutların anahtarlarını teslim eden Recep Tayyip Erdoğan var.”