Ekonomi Bakan Kurum açıkladı! Evlerin teslimatı yarın başlıyor

Bakan Kurum açıkladı! Evlerin teslimatı yarın başlıyor

25.11.2021 - 17:40 | Son Güncellenme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçen yıl İzmir'de gerçekleşen depremin ardından yapımı tamamlanan 596 konut ile 145 dükkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla yarın hak sahiplerine teslim edeceklerini bildirdi ve tüm İzmirlileri anahtar teslim törenine davet etti.

İzmir'de geçen yıl meydana gelen ve 117 kişinin hayatını kaybettiği 6.6'lık depremin yaraları sarılmaya devam ediliyor.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım yaptığı açıklamada, "Deprem hayatın bir gerçeği önemli olan depreme hazır olmak ve deprem sonrası hayatı normale döndürmek. Hayatını kaybedenleri geriye getiremeyiz ama Bayraklı'daki depremin ortaya çıkardığı hasarı ortadan çıkarmak için herkes seferber oldu. Büyük bir gayret içerisinde kısa sürede enkaz altından bebeklerimiz dahi kurtarıldı. Yaralar sarılmaya başlandı. 9-10 ay gibi bir süre içinde deprem konutlarının ilk bölümü teslime hazır hale gelmeye başladı. Yarın cumhurbaşkanımız İzmir seyahatinde teslimatlarını yapacak." ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum açıkladı Evlerin teslimatı yarın başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"YARIN VATANDAŞLARIMA TESLİM ETMİŞ OLACAĞIZ"

569 konutumuzu, 145 iş yerimizi yarın depremzede vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız. Şubat ayından Kasım'a geldiğimizde 9 ay gibi bir sürede konutlarımızı bitirdik. İnşallah söz verdiğimiz şekliyle Nisan ayına kadar Bayraklı bölgesinde bitmemiş konutumuz kalmayacak.

Bakan Kurum açıkladı Evlerin teslimatı yarın başlıyor

ERDOĞAN DUYURMUŞTU! FAİZ UYGULANMAYACAK

Rezerv alanla birlikte toplamda yatırım değeri 2 milyar 250 milyon lira olan 5074 bağımsız bölümden oluşan bir proje gerçekleştiriyoruz. Rezerv alanımızı da 3 milyon 800 bin metrekare bu da İzmir için deprem riskini bertaraf etmek için önemli bir süreçti. İnşallah 2022 yılında hiçbir depremzede vatandaşımız dışarda kalmayacak. Yeşil ve oyun alanıyla gerçekten malzemesiyle, yerel mimariye uygunluğuyla konutlara geçmiş olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız fiyatlarla ilgili de İzmir'imize bu müjdeyi paylaştılar. 160 ile 180 arasında 2+1, 220 ile 260 bin TL arasında 2 yıl ödemesiz 740 TL'den başlayan 2+1 taksitleri, yine 1050 TL'den başlayan 3+1 taksitleri ile faizsiz bir ödeme, 18 yıl bu süreçte yapılıyor olacak. Giden canları geri getiremeyiz ama vatandaşlarımızın acılarını dindirmek adına çalışmalarımızı yürütmüş olduk.