Ekonomi Bakan Yumaklı selden etkilenen Düzce’de: Yağış riski söz konusu değil

Bakan Yumaklı selden etkilenen Düzce’de: Yağış riski söz konusu değil

10.07.2023 - 13:47 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, selin büyük tahribat yaptığı Düzce’de incelemelerde bulundu. Bakan Yumaklı bölgedeki durumla ilgili önemli bilgiler verdi.

Bakan Yumaklı selden etkilenen Düzce’de: Yağış riski söz konusu değil

Batı Karadeniz bölgesini etkisi altına alan sağanak yağış Düzce’de büyük hasara neden oldu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sel felaketini yaşayan Düzce’de inceleme yapmak üzere kente geldi. Bakan Yumaklı ilk olarak Düzce Valiliğine gelerek burada ilgili kurum müdürlerinden brifing aldı.

Haberin Devamı

Tarım Bakanı Yumaklı'nın sel felaketine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı'nın konuşması şu şekilde:

"Yeni yağış döneminin geleceği mayıs sonuna kadar olması gerekir. Ülkenin gündeminden sel ve taşkın konusunu çıkarmamız gerekir. Ben bazı kurumların elbette rakamları var, çok fazla boğmak istemiyorum ama makine, ekipman itibarıyla hem de çalışan arkadaşlarımız itibarıyla herhangi bir eksiğimiz yok hatta fazlamız var. An itibarıyla Düzce için yağış anlamında bizim beklediğimiz bir risk söz konusu değil.

Bu süreç içerisinde depremde çok ağır bir yük taşımış olan DSİ’nin yeşil karıncaları sahada. Devlet kurumlarının tamamı, kamu kurumları ülkemizdeki afetlerle ilgili hareket kabiliyetinin ne kadar gelişmiş olduğunu olaylara müdahaleden görmüş oluyoruz. Ben bu süreç içerisinde etkilenen çiftçilerimize, vatandaşlarımıza tekraren geçmiş olsun diyorum.

Haberin Devamı

Sel ve taşkınlarla ilgili afetlerde herhangi bir şekilde Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borçlarla ilgili ekstra bir şey yapmaya gerek yok. 2023’ün sonuna kadar geçerli Cumhurbaşkanı kararnamemiz var.

Dolayısıyla bütün çifçilerimizin üreticilerimizin, Tarım Kredi ve Ziraat Bankası kredileri ile ertelemelerini başvuru halinde yapmaları mümkün. Ekstra karar almaya gerek yok.

Düzce’de de Tarım İl Müdürlüğü’müz çalışma yapmaya devam ediyor. AFAD tespitlerini yapmaya devam ediyor. Sonucunda oluşan hususlar kendi mecralarında devam edecek."