Ekonomi Bitcoin ne kadar, düştü mü? Bitcoin kaç dolar?

Bitcoin ne kadar, düştü mü? Bitcoin kaç dolar?

14.05.2021 - 12:08 | Son Güncellenme:

Bitcoin kaç dolar? Bitcoin düştü mü? Elon Musk'un açıklamalarının ardından kripto paralar tepetaklak oldu. Peki, bitcoin düştü mü, kaç dolar? İşte Bitcoin fiyatlarında son durum ve düşüşün nedeni...

Bitcoin ne kadar, düştü mü Bitcoin kaç dolar

Bitcoin fiyatlarında sert düşüş. Kripto paralara ilgi devam ediyor. Yaşanan düşüş alıcıları ne kadar etkiledi? Bitocin neden düştü? İşte Bitcoin fiyatlarında son durum.

Haberin Devamı

BiTCOiN NE KADAR? BiTCOİN DÜŞTÜ MÜ?

Musk, en ünlü kripto para olan Bitcoin’i üretmek için kullanılan enerji miktarı için “çılgınlık” ifadesini kullanarak, araç satışlarında Bitcoin kullanmayı askıya aldıklarını duyurdu. Halbuki Tesla, 8 Şubat’ta 1.5 milyar dolarlık Bitcoin aldığını duyurmuş, martta da otomobil satarken de Bitcoin kabul etmeye başladığını açıklamıştı. Musk’ın paylaşımının ardından Bitcoin 58 bin dolar seviyesinden 46 bin dolar bandına kadar geriledi. Bitcoin’le birlikte Ethereum gibi kripto paralar da düşüş kaydetti.

Musk, Tesla’nın elindeki Bitcoin’leri satmayacağını belirterek, kripto para madenciliği sürdürülebilir hale gelince bunu işlemler için kullanmayı planladıklarını kaydetti. Tesla’nın 1.5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımının ardından kripto paranın değeri yüzde 20 artmıştı. Ancak bu yatırım Elon Musk’ın teknolojide düşük karbon yaklaşımıyla büyük bir çelişki olarak görülüyordu.

Haberin Devamı

BİTCOİN NEDEN ÇOK ENERJİ HARCIYOR?

Arkasında bir merkez bankası güvencesi bulunmayan Bitcoin riskli bir yatırım. Bitcoin’i ‘tedavüle çıkarmak’ için güçlü bilgisayarlar, çok zor matematik işlemleri çözmek zorunda.

Buna da ‘madencilik’ adı veriliyor. Bu işlem sırasında çok enerji harcanıyor. Bu nedenle bazı girişimciler İzlanda gibi ülkelerde ucuz jeotermal enerjisiyle çalışan ve buz gibi havayla soğuyan süper bilgisayarlarla Bitcoin madenciliği yapıyor.