Ekonomi Borusan'dan 3 yılda 12 milyar TL yatırım

Borusan'dan 3 yılda 12 milyar TL yatırım

01.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Borusan Grubu, 200 yıllık şirket olma hedefiyle açıkladığı yeni yol haritasında, 'temel', 'yakın' ve 'yeni' alanlarda büyümeyi hedeflerken 'kurumsal girişim sermayesi' ile start-up’lara yatırımı odağına aldığını duyurdu. Borusan Grubu, dijitalleşmeye 2019 - 2021 döneminde 790 milyon TL’lik yatırım yaparken, önümüzdeki 3 yıl içinde bu miktarı ikiye katlamayı planlıyor.

Borusandan 3 yılda 12 milyar TL yatırım

 

Dün bir basın toplantısıyla 2021 yılı finansal tablolarını açıklayan Borusan Holding, 2020 yılında 26 milyar TL olan net konsolide cirosunu 2021 faaliyet döneminde 47 milyar TL’ye yükselttiğini duyurdu. FAVÖK’ünü ise 2.6 milyar TL’den 5.1 milyar TL’ye yükselten Borusan, 2022-2024 döneminde 12 milyar TL yatırım yapmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Yeni yol haritası

Borusan Holding Grup CEO’su Erkan Kafadar, şunları söyledi:

“2021 yılı hem finansal açıdan güçlü başarıların yaşandığı, hem de 200 yıllık şirket olma hedefiyle yeni bir yol haritası belirlediğimiz önemli bir yıl oldu. Bu hedefe doğru ilerlerken günümüzü yakalamakla kalmayıp geleceğin iş modellerini, yeteneklerini ve çalışma şekillerini öngörmeyi ve hayata geçirmeyi planlıyoruz. Hedeflerimize ulaşabilmek için kendimize detaylı bir yol haritası çizdik. Geleceğin ekonomilerine açılan bu haritada öncelikle temel faaliyet alanlarımızı dönüştürüp geliştireceğiz. Sonraki rotamız yakın faaliyet alanlarında büyüme olacak. Bir sonraki adımımız elimizdeki kıymetli birikimi kullanarak yeni faaliyet alanlarına doğru ilerlemek olacak. Büyüme yaklaşımımızın son aşamasında farklı bir yapı altında konumlandıracağımız kurumsal girişim sermayesi bulunuyor. Büyüme potansiyeli olan işlere bu çatı altında yatırım yapacağız.”

Haberin Devamı

ABD’de hizmet alanı genişliyor

Borusan temiz ve yenilebilir enerji alanındaki faaliyetlerine 100 MW’ın üzerinde yeni kapasite ekleyerek büyümeyi hedefliyor. Borusan Mannesmann, gerçekleştireceği yeni yatırım ile ABD’de de hizmet alanını genişletmeye hazırlanıyor. İlk etapta yaklaşık 50 milyon dolar olarak öngörülen yeni yatırım ile ABD’de faaliyet gösteren bağlı ortaklığı Borusan Mannesmann Pipe US’in boru üretim kapasitesi 400 bin tona ulaşacak.

Yazarlar