19.11.2009 - 00:51 | Son Güncellenme:
Her iki marka da özerk hale gelirken, hedeflerini de yeniden belirlediler. Türkiye’de Opel, Chevrolet ve Saab markalarını bünyesinde bulunduran General Motors, yurtdışındaki yeni yapılanmaya paralel olarak çok markalı organizasyon yapısından özerk markalardan oluşan yeni bir organizasyon yapısına geçti. Bu sayede Chevrolet ve Opel markaları, tamamen ayrı genel müdürler tarafından yönetilip farklı merkezlere bağlı olacaklar.
Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, Opel ve Chevrolet markalarının artık bağımsız birer marka olduklarını, gittikleri yeni yapılanmanın markaların ayrılması değil, bağımsız yönetilerek, marka odaklılığının artırılması anlamına geldiğini söyledi.
Chevrolet Türkiye Genel Müdürü Murat Aydın ise bu yıl 4 bin 700 satış hedefiyle çıkıp, yıl sonunu 10 bin adetle kapatmayı öngördüklerini söyledi. Aydın, “ÖTV indirimlerinin de etkisiyle pazar payımızı yüzde 81 artırdık. İlk 10 marka içine girdik. 2011’de yeni modellerle birlikte 20 bin adet satış hedefine ulaşmaya çalışacağız” dedi.