Ekonomi Enerji depolama ve batarya üretimi için imza

Enerji depolama ve batarya üretimi için imza

24.05.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Alarko Holding’in bağlı ortaklığı Altek Alarko, dünyanın önde gelen teknoloji ve batarya üreticilerinden Gotion Group bünyesinde yer alan Gotion Singapore Pte Ltd ile ortak girişim anlaşması imzaladığını duyurdu.

Enerji depolama ve batarya üretimi için imza

Anlaşma ile enerji depolama sistemlerinin, ikinci aşamada ise lityum-iyon bataryaların Türkiye’de üretimi hedefleniyor. Alarko Şirketler Topluluğu CEO’su Ümit Nuri Yıldız, “70 yıldır hep ülkemizin güçlü yarınlarında imzamız olması doğrultusunda çalıştık. Şimdi de Gotion Group ile gerçekleştireceğimiz ortak girişimle enerji depolama alanında yüksek teknolojiyi ülkemize transfer ederek düşük karbonlu ekonomiye güçlü bir katkı sağlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Türkiye çok stratejik noktada’

‘Büyüme, İnovasyon ve Sürdürülebilir Finans’ başlıklı panelde konuşan Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Garih, değişimin hızı ile kalitenin optimasyonu arasında bir denge kurmaya çalıştıklarını belirterek, “İlk önce yapay zekayı kendi sektörlerimize, enerji, taahhüt işlemleri, gayrimenkul ve sanayi grubuna uyarlıyoruz. Tarım da önümüzdeki 15-20 yıl içinde en fazla yapay zeka kullanan sektör olacak” dedi.

Yıldırım Holding, Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım ise “Türkiye lojistik olarak dünyanın merkezinde ama bunu kullanmıyor. Pandemiden sıkıntı çeken bütün ülkeler tedarik çeşitliliğine gitme kararı aldı. Fas, Türkiye ve Mısır coğrafi olarak çok stratejik. Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’nun lojistik merkezi olabiliriz” ifadelerini kullandı.