Ekonomi Enerjide yapay zeka hamlesi başlıyor

Enerjide yapay zeka hamlesi başlıyor

03.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yapay zeka algoritmalarının enerji hizmetlerinde ve müşteri ilişkilerinde yaygınlaşacağını söyledi.

Enerjide yapay zeka hamlesi başlıyor

Dönmez, video konferans yöntemiyle katıldığı Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Kolu toplantısında yaptığı konuşmada, yenilenebilir enerjiye dikkat çekerek, “Güneş enerjisinde Keban Barajı’nın 5 misli kurulu güce ulaşmamız sadece 3-4 yıl sürdü” dedi. Kişiselleştirilmiş deneyim sunan yapay zeka algoritmalarının enerji hizmetlerinde ve müşteri ilişkilerinde yaygınlaşacağını belirten Dönmez, “Daha fazla yenilenebilir enerjiyle tüketicinin de oyuna aktif katılımı önemli olacak. Tüketicinin her zaman elektriğini açıp kapatması beklenemez. Bu sebeple yapay zekayla donanmış ev termostatları, ev aletleri çok önemli olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Dönmez, sosyal ilişkilerin dönüşümünün de geleceği şekillendireceğini vurgulayarak, “Clubhouse gibi uygulamalar bir anda parlıyor. Çünkü dijitalleşme, birçok farklı yöntemle iletişimi mümkün kılıyor. Bu enerji sektöründe de böyle. Sosyal medya kullanımından sizlerle biraraya geliş biçimimize, tüketiciyi bilgilendirmeden büyük sektör toplantılarına kadar artık dijital bir sosyalleşme dönemine girdik” diye konuştu.