Ekonomi EPDK Başkanı Yılmaz: Türkiye'ye ciddi batarya yatırımı gelecek

EPDK Başkanı Yılmaz: Türkiye'ye ciddi batarya yatırımı gelecek

22.11.2021 - 15:02 | Son Güncellenme:

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, bataryada Türkiye'ye yeni bir yatırım geleceğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Elektrikli araçların kalbi olan bataryaların, Türkiye'de üretilmesi konusunda da ciddi ilerleme kaydettik. TOGG ile dünya devi FARASİS, 20 GWh'lik pil yatırımına yakın zamanda Gemlik'te başlayacak." ifadelerini kullanmıştı.

EPDK Başkanı Yılmaz: Türkiyeye ciddi batarya yatırımı gelecek

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Bloomberg HT'ye verdiği söyleşide çok kısa zamanda Türkiye'ye batarya konusunda yatırım geleceğini söyledi.

Haberin Devamı

11. Türkiye Enerji Zirvesi'nde soruları yanıtlayan Yılmaz, Türkiye'ye çok kısa zaman içinde batarya alanında ciddi yatırımlar geleceğini söyledi.

Yılmaz, "Türkiye'yi çok güzel yatırımlar bekliyor, gelecekte enerji üssü olacağız" diye konuştu. Yılmaz, verdiği söyleşide kademeli elektrik tarifesi çalışmalarına ve BOTAŞ konusuna da değindi.

Yılmaz kurul olarak kademeli elektrik tarifesi konusunda uzun zamandan beri çalıştıklarını, söz konusu modelin sosyal etkilerini analiz ettiklerini söyledi.

DÜNYA DEVİ GEMLİK'E GELİYOR

Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Elektrikli araçların kalbi olan bataryaların, Türkiye'de üretilmesi konusunda da ciddi ilerleme kaydettik. TOGG ile dünya devi FARASİS, 20 GWh'lik pil yatırımına yakın zamanda Gemlik'te başlayacak." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

"ŞARJ İSTASYONU İHTİYACINI BELİRLEDİK"

 Bu yıl mobilite, üretimde yapısal dönüşüm, dijitalleşme, sağlık ve kimy​​​​​​​a alanlarında yeni çağrılara çıktıklarını anımsatan Varank, şu bilgileri paylaşmıştı:

"Böylece 50 milyar dolarlık cari açığın kaynağı olan 919 kritik ürün ve teknolojinin ülkemizde üretilmesine imkan sağlayacağız. 85 milyonun ortak hayali olan Türkiye'nin Otomobili Projesi emin adımlarla yoluna devam ediyor. Bugüne kadar 2,5 milyar liralık yatırım tamamlandı, yıl sonunda bu tutar 3,5 milyar lirayı bulacak. Hedeflendiği şekilde ilk araç, 2022'nin sonunda seri üretim bandından inmiş olacak. Elektrikli araçların kalbi olan bataryaların, Türkiye'de üretilmesi konusunda da ciddi ilerleme kaydettik. TOGG ile dünya devi FARASİS, 20 GWh'lik pil yatırımına yakın zamanda Gemlik'te başlayacak. Ayrıca, diğer küresel batarya üreticileriyle de görüşmelerimiz sürüyor. TOGG başta olmak üzere ülkemizde elektrikli araçların yaygınlaşmasını destekleyecek şarj altyapısı konusunda çalışmalarımız hızlandı. Teknik standartları yayımladık. İl il, ilçe ilçe şarj istasyonu ihtiyacını belirledik. Buna yönelik destek mekanizmalarını tasarladık."