Ekonomi Eroğlu gözünü yükseklere dikti

Eroğlu gözünü yükseklere dikti

20.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Colins ve Loft markalarının yaratıcısı olan Eroğlu, gayrimenkulde de iddiasını gösterdi. 4 yılda çok sayıda gayrimenkul projesi gerçekleştiren firma şimdi de Seyrantepe’de Türkiye’nin en yüksek kulelerinden birini yapmak için gün sayıyor

Eroğlu gözünü yükseklere dikti

Tekstil sektörünün devlerinden Eroğlu, yaklaşık 4 yıl önce girdiği gayrimenkul sektörünün de devlerinden olmak için çok büyük adımlar atıyor. İlk olarak ticari gayrimenkulde Tekira AVM, Akkom Ofis Park ve Bursa Bauhause projelerinin yanı sıra Oksizen Konakları’nı inşa eden firma büyük bir atılıma kalktı. Eroğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, büyüme hedefleri kapsamında 2010’da Halkalı’daki İstanbul Lounge 1 ve 2 projeleri ile Gürpınar’daki Yeni Moda Evleri’ne başladıklarını belirterek, 2011 yılında ise 4 büyük projeyle yatırımlarına devam ettiklerini söyledi. Bu projelerin İstanbul’daki Platform Merter, Florya Ekşinar Konakları ve Kağıthane Ofishane ile Bursa projesi olduğunu belirten Eroğlu, yılsonuna kadar başka projeleri olacağını da kaydetti.

En yüksek kuleyi dikebilir
Nurettin Eroğlu, en büyük yatırımlarının ise Seyrantepede olacağını ifade ederek, Türkiye’nin en büyük 3 karma projesinden biri olarak nitelendirdiği Seyrantepe’de Türkiye’nin en yüksek kulelerinden birini yapabileceklerini söyledi. Bölgede 315 metreye kadar yükseklik izni olduğunu ve bu yüksekliğe çıkabileceklerini dile getiren Eroğlu, “46 bin metrekarelik arazide içinde otel, AVM, ofis ve rezidansların olacağı projede satışa yılbaşına kadar çıkacağız. Türkiye’deki En iyi ilk 3’ten biri olarak tasarladığımız proje aynı zamanda en yüksek binalardan biri olacak. Projenin mimarı ise Broadway Malyan” dedi.
Eroğlu, 4 yıldır inşaat sektöründe olmalarına rağmen yeni projelerle hedeflerini büyüttüklerini belirterek, 2012’de de yatırımların süreceğini açıkladı. 5 yeni projeyle birlikte toplam 3.2 milyar liralık yatırıma ulaşacaklarını anlatan Nurettin Eroğlu, şunları söyledi: “2012 yılında 5 projeye daha başlayacağız. Mesela Antalya’da AVM projesine başladık. Beylikdüzü Kıraç’ta lojistik park yapacağız. Her yıl 5 proje tamamlayıp 5 yeni projeye start vereceğiz. Bu sayede yılda 10 proje devam edecek. Güçlü bir firmayız ve bunu başaracak güçteyiz.”

Merter’i merkez yapacak
Eroğlu, İstanbul Merter’de hayata geçirdikleri Platform Merter projesinin rezidans, ofis ve AVM’den oluştuğunu belirterek, burada özel bir çalışma yaptıklarını açıkladı. Platform Merter’de yer alacak 3 katlı İstanbul Fashion Park’ın dünyada adından söz ettirecek markaların yuvası olacağını dile getiren Eroğlu, “Bu alanda markalar yaratacağız. Colins de bunlardan biri olacak” dedi.



Yurtdışına iddialı gidiyor


Eroğlu Yapı’nın Genel Müdürü Feyyaz Karabekiroğlu, firmanın yurtdışında da atağa geçeceğini belirterek, yurtdışına özel taahhüt inşaat birimi oluşturduklarını söyledi. Karabekiroğlu, Rusya’da 1-2 projelerinin olmasına rağmen çok daha büyük ölçekli projelerin altına gireceklerini belirterek, “Rusya ve körfez ülkelerinde taahhütle dev projeler yapmayı planlıyoruz. Daha sonra o ülkelerde kalıcı yatırım yapacağız. Yurtdışı müteahhitlikte de iddialıyız ama bir yere kazma vurmamız 2012’yi bulacak” dedi.
Karabekiroğlu, “Birkaç ülkeyi araştırıyoruz. Fas, Mısır, Katar, Suud Arabistan ve Irak’ta arayışlarımız sürüyor” diye konuştu.




Müşteriye göre proje yapıyor



Eroğlu Yapı Satış ve Pazarlama Direktörü Aybars Kızılsencer ise, müşterilerden topladıkları bilgiler doğrultusunda projelerde yer alan konut tiplerini belirlediklerini belirterek, Florya Ekşinar Konakları’nın bir ay içinde yüzde 10, ön talepleri toplanan Platform Merter’deki konutların ise yüzde 15’inin satışının gerçekleştiğini söyledi. Kızılsencer, diğer projelere ilişkin şu bilgileri verdi:
“İstanbul Lounge yüzde 33 prim yaptı. İstanbul Lounge 2 ise 6 ayda satışın yüzde 30’unu gerçekleştirdik. Proje yüzde 20 prim yaptı” dedi.



Eski saraylar yeni projeye ilham verdi


Delmar Yapı ve Amerikalı ortağı JBS Development tarafından Kurtköy’de inşa edilen Elit Grand Palas satışa çıktı. 532 diarenin bulunduğu proje saray görünümünde ilginç mimarisiyle dikkat çekiyor



Markalı konut projelerinin en yenilerinden biri, Delmar Yapı ve Amerikalı ortağı JBS Development tarafından Kurtköy’de inşa edilen Elit Grand Palas projesi oldu. Saray görünümünde ilginç mimarisiyle dikkat çeken projede resmi satışlar başladı. Delmar Yapı Satış Yöneticisi Funda Savaş, Selçuklu döneminden günümüze kadar gelen klasik Türk mimarisinin eserlerinden ilham alınarak tasarlanan Elit Grand Palas’ın 45 ile 125 metrekare arasında değişen dairelere sahip olduğunu söyledi. Savaş, 4 bin 500 metrekarelik iç bahçesi ve 208 metrelik cephesiyle farklı bir yaşam projesi olarak öne çıkan projenin stüdyo, 1+1 ve 2+1 daire seçenekleriyle hem ev hem de ofis olarak kullanılabileceğini belirtti.
532 dairenin ön satışla yüzde 12’sinin alıcı bulduğunu dile getiren Savaş, fiyatların 166 bin liradan başladığını vurguladı. Savaş, ayrıca düzenledikleri kampanyayla da 18-24 Ekim tarihleri arasında İstanbul Pendik Marinturk’te düzenlenen Boat Show'a daire alanlara iPad2 hediye ettiklerini dile getirdi.



LEED sertifikasına aday
Elit Grand Palas’ın en son inşaat teknolojileriyle, LEED kriterleri göz önüne alınarak çevreci bir anlayışla inşa edildiğine vurgu yapan Savaş, projede açık ve kapalı yüzme havuzu, fitness merkezi buz pateni, bowling, bilardo, mini golf, tırmanma duvarı, Türk hamamı, Spa, sağlık merkezi, lounge, kat bahçeleri ile restoran ve kafelerin bulunacağını söyledi. Funda Savaş, projenin bir başka özelliğinin ise bireysel konut kiralama hizmetleri olduğunun altını çizdi.




TOKİ, 8 bin liraya dükkan, 49 bin liraya daire satacak



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) mülkiyetinde bulunan 179 işyeri ile 136 konutu, 27 Ekim’de düzenlenecek açık artırma ile satacak. Aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir’in de yer aldığı 35 ilde bulunan işyeri ve konutlardan 8 bin lira muhammen bedelli dükkan, 49 bin lira değerinde mesken de bulunuyor. Satışa sunulan taşınmazlar yüzde 15 peşinat ve 120 ay vade ile satılacak. Bütün taşınmazlar açık artırmaya vadeli muhammen bedellerle çıkacak, bankada yapılacak sözleşme imzalama aşamasında, dileyen katılımcılar peşin ödeme talebinde bulunabilecek. Bu durumda, hiçbir taşınmaz için peşin ödeme indirimi yapılmayacak.
252 arsa da satışa çıkacak
TOKİ, 26 ilde, 2,88 milyon metrekare büyüklükte 252 arsayı satışa çıkardı. 1 Kasım’da yapılacak açık artırmada satışa sunulacak arsalardan, 682 milyon lira civarında gelir bekleniyor. Aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir’in de yer aldığı 26 ilde bulunan 252 arsa, 1 Kasım’da açık artırma ile satılacak. Eskidji firmasının düzenleyeceği ihaledeki satışlar peşin ve vadeli yapılacak.





Esenyurt’ta fiyatlarıyla ‘Bura’dayım diyen proje

30 yaşındaki Yirikler İnşaat yeni projesi Bura Residence’ı satışa sundu. ‘Bura’ projelerinin ilk adımı olarak nitelendirilen ve İstanbul Esenyurt’ta geliştirilen Bura Residence, 9 bin metrekare arsa üzerinde 35 bin metrekare inşaat alanından oluşuyor.
30 ve 17 katlı iki blokta toplam 348 daire olarak tasarlanan projede yer alan dairelerin altı farklı tipte 62 ila 123 metre kare arasında olduğunu söyleyen Yirikler İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Önder Yirik, ayrıca 25 ticari birime de yer vereceklerini belirtti. Yirik, projede fiyat aralığının ise 69 bin ile 153 bin lira arasında değiştiğini kaydetti. 62 metrekarelik dairelerin lansmana özel indirimle 69 bin liradan satıldığını vurgulayan Önder Yirik, 24 ay sonra tamamlanarak teslim edilecek projede sosyal tesislere gösterdikleri özenin altını çizdi. Önder Yirik, Bura Residence'ta fitness salonu, hamam, sauna, açık yüzme havuzu, basketbol sahası, tenis kortu ve oyun alanları bulunduğunu kaydetti.
Önder Yirik, Bura Residence’ı standart mimarilere ve sıradan apartman yaşantılarına karşı geliştirdiklerini dile getirdi.


Kuzguncuk’ta 40 mİlyon liraya icradan satılık köşk


Üsküdar 5. İcra Müdürlüğü, merhum işadamı Faruk Yalçın’ın oğlu Osman Yalçın adına kayıtlı köşk ve çevresindeki taşınmazları 40 milyon 500 bin lira muhammen bedelle satışa çıkardı. İcrafirsatlari.com sitesinden alınan bilgiye göre, Kuzguncuk’taki taşınmazda 460 metrekare gayrimenkul üzerinde 45 metrekare 2 katlı bahçeli ev, 921,56 metrekare gayrimenkul üzerinde 3 katlı bahçeli kargir köşk, 1.189,42 metrekare gayrimenkul üzerinde 60 metrekare kapalı yüzme havuzu, kış bahçesi, güzellik salonu, soyunma odaları, duş bölümleri, buhar odası, sauna, Türk hamamı, dinlenme odası, 2 katlı müştemilat, depo ve yeşil alan bulunuyor. Taşınmazın ilk ihalesi, 21 Kasım Pazartesi günü yapılacak. İlk ihalede alıcı çıkmaması durumunda ikinci ihale, 1 Aralık Perşembe günü olacak.



Bahçeşehir’de 30 Ekim'e kadar fiyatları sabitlendi


Babacan Yapı tarafından Bahçeşehir'de inşasına başlanan Crown Deluxe'de lansman fiyatları ay sonuna kadar devam ediyor. Firmadan yapılan açıklamaya göre birinci etapta daire fiyatları 144 bin liradan başlıyor. Babacan Yapı, projeye olan ilgiden dolayı metrekare fiyatlarının 1.750 ile 2.500 lira arasında değiştiği dairelerde fiyatları ay sonuna kadar sabitledi. Çeşitli ödeme seçeneklerinin sunulduğu projede 40 ay vade imkanı veya 120 ay banka kredisi ile sıfır peşinat, sıfır ara ödeme imkânı sunuyor. İnşasının hızla devam ettiği Crown Deluxe'de teslimler ise 2013'ün sonbaharında yapılacak. 400 rezidans ve 40 mağazadan oluşan proje TEM Otoyolu gişelerine direkt bağlantı yolunda yer alıyor. Projede 1+1'den 4+1'e kadar sunulan daire seçenekleriyle her ihtiyaca ve zevke hitap ediliyor.



Doğa Teras Evleri teslimde sona geldi


ENA Gayrimenkul’ün Kemerburgaz Göktürk’te hayata geçirdiği Doğa Teras Evleri’nin yüzde 70’i tamamlandı. Mart 2012’de sahiplerine teslim edilecek olan Doğa Teras Evleri’nde, son 20 daire ise sahiplerini bekliyor. Doğa Teras Evleri, güneş enerjisiyle aydınlattığı alanları ve terasındaki infinity havuz tasarımı ile bambaşka bir dünyanın kapılarını aralıyor. ENA Gayrimenkul Kurucu Ortağı Edi Edgar Duek, Doğa Teras Evleri’nin Mart 2012’de sahiplerine teslim edileceğini hatırlatarak, dairelerin birçoğunun alıcı bulduğuna dikkat çekti.
Bu deneyimden faydalanmak isteyen herkesi Doğa Teras Evleri’ne davet eden Duek, “Şu anda proje tam istediğimiz yönde gidiyor. Geldiğimiz aşamada 43 daire satıldı” dedi. Metrekare fiyatlarının 2 bin 900 ile 4 bin 200 lira arasında değiştiği proje 63 daireden oluşuyor.


Narin Park’ta vade 30 yıla kadar uzadı


Çerkezköy'de 436 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Narin Park'ın ilk etabı olan ve halen 234 ailenin yaşadığı Erguvan sitesinde 30 yıla kadar Şeker Finans'tan 0,99 faizli kredi imkânı sunuluyor. Martı GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin, ayrıca Narin Park Erguvan Sitesi'nden ev satın alanlara 5 yıl sıfır faizli taksitlendirme alternatifi de sağladıklarını belirterek, projede daireleri hemen teslim ettiklerini söyledi. Özellikle 0.99 faizli 30 yıllık kredi ile konut edinmek isteyenler için çok avantajlı bir seçenek sunduklarını vurgulayan Narin, “Şu anda 1+1'lerin kirası 550 lira seviyesine yaklaştı ancak o kadar rağbet var ki, özellikle 1+1 ve 2+1 kiralık daire bulmak için insanlar sıra bekliyorlar. 76.500 TL'den başlayan fiyatları düşünürsek, kiraya verilen evler kendilerini 11.5 yılda geri ödüyor. Üstelik ev sahipleri satın aldıkları daireye hemen taşınabiliyorlar" dedi.



Konut olarak satışa çıktı, otele dönüştü


ixos'un markadan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Başak Erel, 11 Eylül'de açılan Rixos Elysium Suites Taksim otelinde konsept değişikliğine gittiklerini belirterek, "110 oda 2 Penthouse'umuz var. Tüm odalarımızı otel odası olarak satıyoruz. 59 daire satılmıştı. Daire sahiplerinden bu dairelerle ilgili anlaşma yaptık. Daireleri de otel odası olarak satıyoruz. Bildiğimiz işi yapmaya karar verdik" dedi. Rixos Taksim Elysium 'dubleks oda keyfi dubleks otel' konseptine sahip olduğunu belirten Erel, "Proje ilk başladığında konut olarak satacaktık. Fakat değişen koşullar bizim bu konsepte dönmemizi sağladı. İstanbul, Tokyo gibi ikon şehir olmaya aday. Başkalarının suit olarak verdiği odayı biz standart oda olarak veriyoruz" dedi. Başak Erel, "230 euro'dan başlıyor 550 euro'ya kadar standart odalarımız çıkıyor. Penthouse'muzun gecelik fiyatı ise 1500 euro'dan başlıyor" diye konuştu.
Erel, iki yıl içinde açılacak Pera'daki Rixos otelinde 220 oda Bomonti'de ise yaklaşık 120 oda olacağını belirterek, "Taksim otelimizin hemen yanına 50 odalı bir otel daha ekliyoruz. Rixos olarak İstanbul'da 500 odaya ulaşacağız" dedi.

Haberin Devamı

NEVİN DONAT