Ekonomi Esenyurt’a ‘Logo’ yaptı 10 bin konut barajını aştı

Esenyurt’a ‘Logo’ yaptı 10 bin konut barajını aştı

06.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özyurtlar İnşaat, Esenyurt’ta 2 bin 549 konutluk Nlogo projesini satışa çıkardı. İlk etabın 24 ayda tamamlanacağı ve metrekare fiyatının 1.850 lira olduğu projedeki konut fiyatları 89 bin liradan başlıyor.

Esenyurt’a ‘Logo’ yaptı 10 bin konut barajını aştı

Geçtiğimiz ay 1Coastal City projesini satışa çıkaran Özyurtlar İnşaat, Esenyurt’ta yeni bir projeye daha başladı. Bugüne kadar 8 bin konut üreten ve bunların çoğunu teslim eden şirket, ambleminden yola çıkarak tasarladığı Nlogo İstanbul adını taşıyan yeni projesinde 7 blokta 2 bin 519 daire ve 59 dükkan inşa edecek. Projede büyüklüğü 40 metrekare ile 149 metrekare arasında değişen 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler bulunacak.
Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, projelerinde uygun fiyat politikası izlediklerini belirterek, “Satışa her zamanki gibi dip fiyatlardan çıkıyoruz. Metrekare fiyatımız 1.850 liradan başlıyor. Proje tamamlandığında metrekare fiyatları 3 bin 500 liraya çıkacak. Ev alanlar proje bittiğinde yüzde 50 ila yüzde 80 arasında kâr edecek” dedi.
İlk etap 24 ayda teslim
Tamer Özyurt, normal koşullarda bu kalitedeki bir projeye bu fiyatlardan sahip olmanın çok zor olduğunu vurgulayarak, “Lansmana özel fiyatlar belirledik. Metrekare fiyatlarımız kademeli olarak artacak. Burada yatırımcılara kazandırmak istiyoruz” diye konuştu. Yaklaşık 10 gündür ön talep topladıklarını anlatan Tamer Özyurt, şimdiden 150 konutun satışını gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Bu ay temeli atılacak Nlogo İstanbul’un ilk etabının teslim süresinin 24 ay olduğunu belirten Özyurt, şöyle konuştu: “Projemiz 310 bin metrekare inşaat alanına kurulu, toplam 2 bin 519 konuttan oluşuyor. Nlogo İstanbul üç etap halinde inşa edilecek. Her etapta 850 konut bulunacak. İlk olarak birinci etabın yapımına ve satışına başlıyoruz. 36 ay içinde projenin tamamını teslim edeceğiz.”

Haberin Devamı

‘Hayalim gerçekleşti’

Tamer Özyurt, 24 yıldır inşaat sektöründe olduğunu ve 10 bin konut yapma hedefini gerçekleştirdiğini anlatarak, şunları söyledi:
“Şimdiye kadar 8 bin konut yaptım. Çoğunu teslim ettim. Bazılarının inşaatı sürüyor. Bu yıl Nrezidans, Nmerkez, Nşehir ve Ncity’yi teslim edeceğiz. Nlogo ile birlikte 10 bin konutu geçeceğiz. Hayalimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Artık yeni hayaller kuracağım.”

Antep’e yeni proje

Tamer Özyurt, 2014’te 3 proje hedeflediklerini belirterek, “Geçen ay Gürpınar’da inşa ettiğimiz 1Coastral City’yi satışa çıkarmıştık. Nlogo’dan sonra eylülde Gaziantep projemizin lansmanını yapacağız” dedi. Bayrampaşa’da çalışmalara başladıkları rezidans projesini askıya aldıklarını kaydeden Özyurt, “Yerel yönetimlerden kaynaklanan bir revizyon durumu oldu. Rezidans projemizi otele çevirdik. Bu yüzden biraz askıya aldık” diye konuştu.

Haberin Devamı

St. Petersburg’un ilk A sınıfı ofis binasına Ant Yapı imzası

Ant Yapı’nın St. Petersburg’daki ilk projesi Electro İş Merkezi tamamlandı. İngiltere’nin en önemli finans gruplarından Fleming Family & Partners için tasarlanarak inşa edilen Electro İş Merkezi, St. Petersburg’un ilk A sınıfı ofis binası olma özelliği taşıyor. Petersburg’un zorlu kış iklim koşullarına rağmen 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Electro İş Merkezi, şehrin ilgi odağı olmayı başardı.
Projenin 22 bin 400 metrekare kapalı alana ve 30 milyon dolarlık yatırım büyüklüğüne sahip olduğunu belirten Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, “BREEAM sertifikasyonu sürecini de tamamlayarak yeşil bina olarak akredite olan Electro İş merkezi, Ant Yapı’nın bu tarihi şehirde proje geliştirici olarak takdir toplamasına vesile oldu” dedi.
Zimbabwe ve Macaristan’dan özel siparişle çıkarılıp, İtalya’da özel boyutlarda üretilen cephe kaplama taşları ve özel imalat alüminyum cephe süslemelerinin büyük bir beğeni kazandığını ifade eden Okay, “St. Petersburg’da gerçekleştirdiğimiz Electro İş Merkezi, modern tasarım anlayışının tarihle buluştuğu bir yapı. Ant Yapı bayrağını böyle güzel bir proje ile Rusya’nın ikinci büyük şehri St. Petersburg’da dalgalandırmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ünlü mimar tasarladı
Ant Yapı’nın St. Petersburg’daki görkemli binası Electro İş Merkezi, tasarladığı yapılardaki belirgin detayları ve grafik etkileriyle tanınan İngiliz mimar John Renwick McAslan imzasını taşıyor.

Yeni projeyle Avcılar’ı çekici yapacak

Doruk GYO Şehircilik tarafından Avcılar’da hayata geçirilen Allure Tower, metrekaresi 2 bin 800 liradan başlayan fiyatlarla satışa çıktı. Projede 400 adet rezidans ve home ofisler bulunuyor

Tanbulut İnşaat, Kamekon İnşaat, Karagözlüler Tekstil ve Ataöz Tekstil’in ortaklık yapısıyla 2012 yılında kurulan Doruk GYO Şehircilik A.Ş., ilk projesini İstanbul Avcılar’da hayata geçiriyor.
‘Cazibeli, çekici’ anlamına gelen Allure ismini taşıyan ve bu özelliğini mimarisi ile yansıtan Allure Tower projesi, 30 kattan oluşuyor. 400 rezidans daire ve home ofis birimlerinin yer aldığı projedeki 1+1 ve 2+1 daireler metrekaresi 2 bin 800 lira başlangıç fiyatıyla satışa çıktı. Rezidans hizmetlerinin verileceği Allure Tower’ın 30’uncu katında yer alan sonsuzluk havuzu, projenin en dikkat çekici özelliği olarak ön plana çıkıyor.
Üçte biri satıldı
Doruk GYO Şehircilik A.Ş. Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Akay Tambulut, proje üzerinde iki yıldan bu yana fizibilite çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, arsa dahil 100 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi. Projenin merkezi lokasyonu ve sunduğu hizmetlerle müşterilerine geniş bir yaşam ve yatırım fırsatı sunduğunu anlatan Tambulut, “Projemizi daha duyurmadan büyük ilgi gördük ve ön talep döneminde yüzde 30’unun satışını gerçekleştirdik” dedi.
‘Yüzde 50 kazandıracak’
Tambulut, Allure Tower projesinin iş dünyası ve yatırımcı için büyük bir avantaj sunduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Projemizde 1+1 ve 2+1 rezidans daire ve home ofisler yer alıyor. Yaşam konforundan uzaklaşmadan, çalışma hayatında zamanı daha iyi yönetmek isteyen insanlar için iyi bir fırsat sunuyoruz. E-5 üstünde, Atatürk Havaalanı’na 10 dakika mesafede olan projemizdeki rezidans hizmetleri, toplantı salonları ve merkezi konumugibi özellikleri ile iş yaşamını ev konforuyla buluşturuyoruz.
Bulunduğumuz bölge hızla gelişen ve yeni projelere ev sahipliği yapan bir bölge. 2 bin 800 liradan başlayan metrekare fiyatlarımızın, proje tamamlandığında en az yüzde 50 artacağını öngörüyoruz.”

Haberin Devamı

Lansmana özel KDV’siz satış

Haberin Devamı

Kaba inşaatına başlanan projenin toplam inşaat alanı 50 bin metrekareden oluşuyor. Projede farklı yaşam tarzlarına uygun 71 ile 80 metrekare arasında değişen 1+1 ve 81 ile 137 metrekare arasında değişen 2+1, 400 adet rezidans daire ve home ofis yer alıyor.
Metrekaresi 2 bin 800 liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkan rezidans projesinde alternatifli ödeme seçenekleri sunuluyor.
Peşin alımlarda özel indirimlerin yanında, 48 aya varan vade ve sıfır faiz gibi çok cazip ödeme koşullarının yer alıyor. Projedeki lansmana özel KDV’siz satış avantajı da dikkat çekiyor.

2016’de teslim etme planı

Projedeki E-5 çevreyoluna cepheli ticari alanlar 8 bin metrekarelik alanı kaplıyor. Lansman öncesinde metrekaresi 2 bin 500 dolar olarak satışa çıkan bu alanların Mayıs sonu teslim edilmesi planlanıyor. 30 katlı proje Şubat 2016’ta teslim edilecek. Projenin 30’uncu katında deniz manzaralı sonsuzluk havuzu bulunuyor.

Emlak Konut GYO’dan Ankara’da ihale hamlesi

Emlak Konut GYO, Ankara Etimesgut’taki arsasını ihaleye çıkarıyor. Etimesgut Erler Mahallesi’nde 48758 ada
2 parselde bulunan konut imarlı arsanın ihalesi 3 Haziran 2014 tarihinde saat 14.30’da Emlak Konut genel merkezde gerçekleştirilecek.
Emsale esas inşaat alanı 27 bin 342 metrekareyi bulan arsa, kapalı zarf teklif alma, pazarlık ve açık artırma usulüne göre 2 oturum halinde ihale edilecek. İhaleye çıkan arsa alanı 18 bin 228 metrekare iken emsali ise 1,50 olarak belirlendi.

Çiftehavuzlar’da kişiye özel tasarımlı proje

Koç Yapı A.Ş. İstanbul Bağdat Caddesi’nde Çiftehavuzlar’da Çiftehavuzlar Flats ile yepyeni bir yaşam konseptini hayata geçiriyor. Yaklaşık 2 bin 700 metrekare kapalı alanda 10 kattan oluşan projede ortalama 145 metrekarelik dairelerde, kişiye özel tasarımlar yapılıyor.
Firmanın 16 katlı 39 daireli Caddebostan Yıldız Residence ile 13 katlı 11 daireli Fenerbahçe Marina Flats projelerinde yaşam başlayacak. Koç Yapı her iki projenin mimarisinde Dome, iç tasarım detaylarında Vakko, sanatçı detaylarında Prof. Dr. Devrim Erbil ile işbirliğini sürdürüyor.

Ev alanlar ödemeye bir yıl sonra başlıyor

Mar Yapı’nın Bayramoğlu’ndaki G Marin Managed by Divan projesi, konut sahibi olmayı kolaylaştırıyor.
Projede fiyatlar 89 bin liradan başlarken, 60 ay 0,69’dan başlayan faiz oranları uygulanıyor. Taksitlerin bir yıl sonra ödenmeye başlandığı projede satışı süren 1+0, 1+1, 2+1’lerin tapusu hemen veriliyor.
İstanbul’un en önemli sayfiye yerlerinden birir olan Bayramoğlu’ndaki projede Divan kalitesi ve hizmet anlayışı sunuluyor. G Marin Managed by Divan’ın yüzde 65’i satıldı ve ilk etapta yaşam başladı.

Kağıthane’deki evlerde 24 ay sıfır faiz uyguluyor

Genyap tarafından yapılan Kağıthane 7000 projesi, 8 blokta toplam 122 adet daireden oluşuyor. Projede 90 ile 260 metrekare arasında değişen 2+1, 3+1 normal daire tiplerinin dışında 3+1, 4+1 ve 5+1 olmak üzere dubleks daire tiplerine de yer veriliyor. Dairelerde ankastre ocak, fırın, davlumbaz, bulaşık makinesi ve mikrodalga fırın standart olarak veriliyor.
Projedeki daireler 380 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Haziran 2016 tarihinde teslim edilecek projede 24 ay sıfır vade olanağının dışında 120 aya kadar vadelerde yüzde 0,69 vade farkı uygulanıyor.