Ekonomi Faiz indirimi başladı mı? Konut kredisi faiz oranları ne oldu? İşte faiz indirimi olan bankalar

Faiz indirimi başladı mı? Konut kredisi faiz oranları ne oldu? İşte faiz indirimi olan bankalar

26.10.2021 - 22:52 | Son Güncellenme:

Kamu bankalarından faiz indirimi geldi. Ticaret ve konut kredi faizleri 2 puan düşürüldü. 3 kamu bankasında uygulanan faiz oranları ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar indirim yapıldı. Peki, hangi bankalar faiz indirimi yaptı? Konut kredisi oranı ne kadar oldu?

Faiz indirimi başladı mı Konut kredisi faiz oranları ne oldu İşte faiz indirimi olan bankalar

Kamu bankalarından gelen faiz indirimi sonrası konut kredisi faiz oranı hesaplamaları başladı. Ticaret ve konut kredi faizlerinde ürün ve vadeye göre 200 baz puana kadar indirim yapılacak.

Haberin Devamı

HANGİ BANKALAR FAİZ İNDİRİMİ YAPTI?

Kamu bankaları; Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank yapılan ortak açıklama ile faiz indirimi yapılacağını duyurdu.

FAİZ İNDİRİMİ NE ZAMAN NEREDE GEÇERLİ?

22 Ekim itibarıyla kurumsal kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar indirim yapıldığı belirtildi.

Konut kredileri faiz oranlarında ise 26 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere 1 milyon TL altı tutarlarda yüzde 1,29, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda yüzde 1,34 faiz oranlarının uygulanmaya başlanacağı bildirilen açıklamada, "Bankalarımız, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ülkemiz ekonomisinin ve istihdamının güçlendirilmesine katkı sağlamaya, müşterilerimizin ve firmalarımızın yanında olmaya devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

500 BİN LİRA KONUT KREDİSİ ÇEKEN GERİ NE KADAR ÖDEYECEK?

Daha önce 120 ay vade ile, 1,37 faiz oranıyla 500 bin lira kredi çeken bir vatandaş 1.021.592 TL öderken, yeni gelen faiz indirimi ile birlikte bu rakam 985 bin 722 TL olarak hesaplandı.

Konuyla ilgili milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sefer Şener şu ifadeleri kullandı:

"Merkez Bankası’nın politika faizini indirmesinin ardından öncelikle kamu bankaları öncülüğünde ticari kredilerde, konut kredilerinde ve ihtiyaç kredilerinde indirim kendini göstermeye başladı.

Cuma gününden itibaren 17.50 seviyesinde bulunan ticari krediler (1.10 komisyonunu kattığınızda 18.60 civarı) 15.50 seviyelerine gerilemiş durumda. Öncelikle Merkez Bankası politika faizinin ticari kredilere yansıması ekonominin büyümesi, ihracatın artması ve diğer makroekonomik veriler açısından olumlu bir gelişmedir.