Ekonomi Fikirtepe yeni imar planı askıya çıktı

Fikirtepe yeni imar planı askıya çıktı

28.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Kadıköy ilçesi Fikirtepe bölgesinin kentsel dönüşümünde tıkanan süreci çözmek için devreye giren ve çalışmaları hızlandıran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ve çevresinin yeni imar planı hazırlanarak askıya çıkarıldı.

Fikirtepe yeni imar planı askıya çıktı

Yeni imar planı teklifinde alanın yüzde 49’u ticaret, ticaret+konut, yüzde 51’i ise donatı alanı olarak ayrıldı. Daha önce 61 yapı adasının hepsinde tek tek ayrılan kamuya terk alanlar, yeni planda bir bütün halini aldı. Bu sayede donatı alanlarının bölgenin tamamına hitap etmesi amaçlanıyor. Plan 1 ay boyunca askıda kalacak. 

15 bin konutluk

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hazırlanan yeni master plan çerçevesinde imar planının tamamlandığını söyledi. İstanbul’da halihazırda 22 ilçede 41 kentsel dönüşüm projesiyle 85 bin konutun proje ve inşa çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Bakan Kurum, “Fikirtepe’de ise 60 bin vatandaşı ilgilendiren 15 bin konutluk, Emlak Konut Genel Müdürlüğü eliyle bir kentsel dönüşüm projesi gerçekleştiriyoruz” dedi. Yeni Fikirtepe projesinin etaplar halinde mart ayı itibarıyla inşa sürecine başlayacaklarını vurgulayan Kurum, “Söz verdiğimiz gibi vatandaşlarımıza, kentsel dönüşümde mağdur vatandaşlarımıza en kısa zamanda konutlarına yerleştirecek adımları da atıyor olacağız” ifadelerini kullandı. Yeni imar plan teklifinde tarafların mağduriyetlerini gidererek, etaplar halinde alana hızla çözüm getirilmesi hedefleniyor. Bu sayede mülkiyet sorunlarının çözülerek, sağlıklı ve planlı bir bölge oluşturulacağı ifade ediliyor. Bölgede konut ve ticaret alanlarında daha önce alınan ruhsatlar geçerli olacak.