EkonomiFransız Sanofi-Aventis’ten 18.5 milyar dolarlık dev teklif

Fransız Sanofi-Aventis’ten 18.5 milyar dolarlık dev teklif

05.10.2010 - 01:21 | Son Güncellenme:

Fransız ilaç firması Sanofi-Aventis’in ABD’li biyoteknoloji firması Genzyme’i satın almak için tamamı nakit 18.5 milyar dolarlık teklif verdiği açıklandı

Fransız Sanofi-Aventis’ten 18.5 milyar dolarlık dev teklif

Financial Times gazetesinin haberine göre hisse başına 69 dolara denk gelen teklif, Sanofi’nin şirket yönetimine daha önce getirdiği satın alma teklifinden farklı değil. Uzmanlar elindeki patentlerin süresi dolmaya yakın olan ve yeni ürün geliştiremeyen Sanofi-Aventis’in taze kan arayışında olduğuna dikkat çekiyor.
Sanofi’den yapılan açıklamada Genzyme yönetiminin kendilerine daha önce götürülen satın alma teklifini görüşmeyi reddettiği, 20 Eylül’de iki CEO’nun buluşmasından da sonuç alınamadığı belirtildi. Buna karşılık şirketin yüzde 50’den fazlasına sahip hissedarların da Genzyme yönetiminin tavrından rahatsız olduğu belirtildi.

Fiyatı düşük buldular
Sanofi CEO’su Christopher Viehbacher, “Yaptığımız teklifin hem şirketin değerinin artma potansiyelini hem de şu anki faaliyetlerinde karşılaştığı sıkıntıları yansıttığını düşünüyoruz” dedi. Viehbacher, Sanofi’nin sabırlı bir alıcı olarak rüştünü ispatladığını da hatırlattı.
Genzyme yönetimi bu teklifin şirketin değerinin oldukça altında olduğunu, şirketin verimsiz birimlerini satmaya ve yeni ilaç geliştirmeye odaklandığını bu nedenle gelecekte daha iyi performans göstereceğini savundu.

KEŞFETYENİ
Anne olmak için gün sayıyor! Son halini paylaştı
Anne olmak için gün sayıyor! Son halini paylaştı

Cadde | 09.06.2025 - 12:35

Oyuncu İrem Helvacıoğlu ilk kez anne olmak için gün sayıyor.

Yazarlar