Ekonomi Gerçek İnci Nasıl Anlaşılır? İncinin Hakiki Olduğunu Anlama Yöntemleri...

Gerçek İnci Nasıl Anlaşılır? İncinin Hakiki Olduğunu Anlama Yöntemleri...

17.05.2021 - 15:20 | Son Güncellenme:

Piyasada pek çok sahte inci dolaşmaktadır. Özellikle kuyumcular bu incilerin gerçek olup olmadığını anlamak için bir takım yöntemler geliştirmişlerdir. Alıcı da inci satın alacaksa bu yöntemleri bilmesi oldukça önemlidir. Bu yöntemleri bilerek incinin gerçek mi sahte mi olduğunu anlayabiliriz. Peki gerçek inci nasıl anlaşılır? İncinin hakiki olduğunu anlama yöntemleri nelerdir? İşte incinin gerçek olup olmadığını anlama yöntemleri.

Gerçek İnci Nasıl Anlaşılır İncinin Hakiki Olduğunu Anlama Yöntemleri...

 İnci dünyadaki değerli taşlardan bir tanesidir. En değerli süs eşyaları arasında yer almaktadır. Eski çağlardan beridir inci değerli taşı en çok kullanılan süs taşlarından bir tanesi olmuştur. 

Haberin Devamı

Gerçek İnci Nasıl Anlaşılır?

Gerçek inciyi anlama yöntemleri bulunmaktadır. İlk olarak üretimi kolay olduğundan dolayı piyasada pek çok sahte inci dolaşmaktadır. Bundan dolayı alıcı ve satıcı da ister istemez incinin gerçek olup olmadığı hakkında bir tereddüde düşmektedirler.

Gerçek inciyi anlama yöntemleri arasında ateş yöntemi gelmektedir. İlk olarak inci tanesini elinize alın. Küçük bir maşa yardımı ile bu inciyi tutun. Daha sonra ateşin üzerinde maşa ile birlikte bekletin. Eğer bu inci gerçek bir inci ise herhangi bir şekilde ateşten zarar görmeyecektir. Fakat eğer sahte ise plastikleri aşağıya dökülmeye başlayacaktır.

Ateşe tuttuktan sonra incide bir takım renk değişiklikleri yaşanırsa bu durumda da sahte olduğu anlaşılır. 

Haberin Devamı

İncinin Hakiki Olduğunu Anlama Yöntemleri

İncinin hakiki olduğunu anlama yöntemleri arasında bıçak ve kesici alet yöntemidir. İlk olarak inciyi bir bıçak yardımı ile üzerini kazıyın. Daha sonra 5 dakika kazıyınca eliniz ile kazıdığınız yeri silin. Hakiki incide bıçak ile kazısanız dahi herhangi bir şey olmayacaktır. Tekrardan eski haline dönecektir. Hakiki inci de birçok katman yer aldığından dolayı inci kendini yenileyecektir. Sahte inci de kazıma sonucu inci zarar görecektir. Bu durumda da sahte olduğunu belirtir.