Ekonomi Haluk Bayraktar CNN'e konuştu: Asla böyle bir şey yapmayız!

Haluk Bayraktar CNN'e konuştu: Asla böyle bir şey yapmayız!

19.07.2022 - 14:40 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin ilk yerli ve milli SİHA'larını geliştiren Baykar Teknoloji'nin Genel Müdürü Haluk Bayraktar, CNN International'a açıklamalarda bulundu.

Baykar Teknoloji'nin Genel Müdürü Haluk Bayraktar, CNN International'da Julia Chatterley’in sunduğu First Move programında önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

ADINA ŞARKILAR YAZILDI

Bayraktar, TB-2 SİHA’larının Ukrayna savaşının sembolü haline gelmesiyle ilgili konuştu. Ukrayna’nın 5 ayı aşan direnişinin sembolü oldu. Adına şarkılar bile yazıldı. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar TB-2 SİHA’ları ile ilgili konuştu. Haluk Bayraktar SİHA’ların Ukrayna’nın direnişinde oynadığı role dikkat çekti.

"BUNUN BİR PARÇASI OLMAKTAN GURUR DURUYORUZ"

Baykar Teknoloji'nin Genel Müdürü Haluk Bayraktar, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Evet gerçekten Ukrayna’daki büyük direnişin sembolü olmaktan gurur duyuyoruz. Ukraynalılar ağır saldırı altındalar, sivil alt yapıya, kültüre her şeye saldırıyorlar. Biz Baykar olarak insansız teknolojilerin üreticisi ve geliştiricisiyiz. Bunun bir parçası olmaktan gurur duruyoruz.

Haberin Devamı

Bayraktar TB-2'nin özgür ve bağımsız Ukrayna için sembol olmasının sebebi savaşın ilk gününden itibaren tüm Bayraktar TB-2 filosu aktifti. Sürekli uçmaya devam ettiler bizim çok büyük bir tecrübemiz var. Ukraynalı operatörler son derece yetenekli. Bu İHA’ları her ortamda uçurdular fakat Ukraynalılar orantısız saldırı ile karşı karşıya.

"ASLA BÖYLE BİR ŞEY YAPMAYIZ"

Rusya’ya hiçbir şey tedarik etmedik ve satmadık. Asla böyle bir şey yapmayız. Ukrayna’nın bağımsızlığı ve özgürlüğü için verdiği mücadeleyi destekliyoruz.”