Ekonomi IBS: Kârlılık büyümeden önemli

IBS: Kârlılık büyümeden önemli

25.11.2008 - 00:58 | Son Güncellenme:

IBS Sigorta ve Brokerlik Hizmetleri Genel Müdürü Sevhan Gök, dünyada yaşanan ekonomik krize çok sistemli ve koordineli şekilde müdahale edildiğini ve bunun sonunda mutlaka bir toparlanma olacağını söyledi

IBS: Kârlılık büyümeden önemli

“2001 krizinde alınan derslerin bugün ülkemizi çok daha büyük bir kaosa düşmekten kurtardığı açıktır. Eğer doğru bir pozisyon alabilirsek bu krizi de minimum hasar ile atlatabiliriz. Soğukkanlılık ve güvenin en önemli iki unsur olduğunu düşünüyoruz” diyen Sevhan Gök önümüzdeki dönemli ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
“Sigortacılık ve daha birçok sektör açısından 2009’da büyüme olmayabilir ama buna sadece sigortacılık açısından bakmamak lazım. Büyüme kavramına takılmanın çok doğru olmadığını düşünüyoruz. Büyüme olması için kullanılabilir kaynak olması gerekir. Bu, dünya üzerindeki her şey için geçerlidir, hiç bir kaynak sonsuz olmadığına göre büyüme de devamlı olamaz.
Finansal sektörde de yaşanan budur, yeni kaynaklar yaratılmadan, olmayan kaynakla yaşanan büyüme sonucu gelinen noktada sistem çökmüştür. Bunun dengelenmesi gerekiyordu ve dengelenecektir.”