18.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:
EKONOMİ SERVİSİ
Gıda alışverişinde ihtiyaca göre liste hazırlanmasının israfı önleyebileceğini kaydeden Aral şunları söyledi:
“İlk başta ekmek ve pide israf ediliyor daha sonra salata malzemeleri ve sebzeler. Kalan yemekler eğer tekrar değerlendirilemiyor ve saklama koşulları sağlanamıyor ise bunlar da bir iki gün sonra bozulduğu için çöpe atılarak israf ediliyor. Ev halkı mutlaka iftardan sonra bir sonraki gün için alacakları gıda ürünlerini, buzdolabına, kalan ekmek, pide ve yemeklere bakıp programlayarak, ihtiyaca göre liste şeklinde hazırlamalı. Market alışverişlerini hazırladıkları bu listeye tam uyarak yapmalı. Tüm ülke olarak her yıl 14.5 milyon ton gıdayı çöpe atarak israf ettiğimizin farkına varmamız ve bu farkındalığı hayatımızın her dilimine taşımamız gerekiyor. Geliri düşük insanlarımıza fazla gıdaları bozulmadan ulaştırabilecek sistemler kurulabilir. Gıda bankacılığı bunlardan sadece biri. Çok çalışmamız lazım.”