Ekonomi İhracatta jet teslimat

İhracatta jet teslimat

13.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ticaret Bakanlığı, Avrupa’da 4, ABD’de 2 yurtdışı lojistik dağıtım ağı (YLDA) projesine onay verildiğini, projeyle ihracatta yurtdışında teslimat sürelerinin 24 saatin altına ineceğini bildirdi.

İhracatta jet teslimat

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Yurtdışı Lojistik Dağıtım Ağlarının Desteklenmesi Hakkında Karar”ın yürürlüğe konulduğu bildirildi. Karar kapsamında Avrupa’da 4 adet YLDA projesine onay verildiği; bunların Trieste (İtalya), Sete, Marsilya, (Fransa), Tarragona, Barselona (İspanya) ve Hamburg (Almanya) gibi Avrupa’nın en önemli liman şehirlerinde olduğu belirtilerek, “ABD’de ise Chicago ve New Jersey merkezli olmak üzere iki adet YLDA projesine onay verilmiştir. Bugün itibarıyla; Chicago ve Los Angeles ile New Jersey, Long Beach, Houston ve Savannah’ta yer alan depolar aktif olarak hizmet vermektedir” denildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

“Türk ihraç ürünlerine ilişkin depolama, yükleme ve boşaltma, elleçleme, sevkiyat, kargo birleştirme ve bölme ve ilgili ülkenin iç kesimlerine dağıtımı hizmetlerini tek noktadan sunacak olan yurtdışı lojistik dağıtım ağları sayesinde yurtdışında teslimat sürelerinin 24 saatin altına inmesi sağlanacaktır. Böylece hızlı gümrükleme ve doğru iade lojistiği ile ihracata yönelik hedef pazarlarda müşteri memnuniyeti ve marka bilinirliği artırılarak kaliteli ve hızlı katma değerli hizmet sunumu ile ülkemiz rekabette öne çıkacaktır. Sunacakları uçtan uca ve dijitalleştirilmiş çözümlerle ülkemizin e-ihracat operasyonlarının geliştirilmesinde ve hızlandırılmasında da önemli rol oynayacaktır.”