Ekonomi iPhone X beğenildi 8 ise hayal kırıklığı

iPhone X beğenildi 8 ise hayal kırıklığı

13.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Apple, beklenen üç yeni iPhone modelini lanse etti.

iPhone X beğenildi 8 ise hayal kırıklığı

iPhone 8, iPhone 8 Plus tasarımlarıyla hayal kırıklığı yaratırken iPhone X ise beğenildi. X, beklendiği gibi infinity denilen çerçevelerin sıfırlandığı ‘sonsuz’ ekranıyla dikkat çekti. 5.8 inç’lik dev ekranla gelen iPhone X, OLED ekrana sahip. Home tuşu bulunmuyor. HDR ve Dolby Vision’ı destekliyor. 12 MP’lik çift arka kamerası var. TrueDepth denilen kamera sistemi ise kızılötesi (infrared) ışığını kullanıyor. Bu sistem yüz tanımayı mümkün kılıyor.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’da ise sonsuz ekran olmaması teknoloji severleri şaşırttı. Cam arka kapak haricinde ön yüzleri tamamen bir önceki model iPhone 7 gibi. iPhone 8, 4.7 inç’lik ekran, iPhone 8 Plus ise 5.5 inç’lik ekranla geldi. iPhone 8’in 12 MP’lik tek kamerası var. iPhone 8 Plus’ta ise iki tane 12 MP’lik arka kamera bulunuyor. Her ikisinde de f 1.8’lik diyafram

iPhone X beğenildi 8 ise hayal kırıklığı
aralığı ve A11 bionic adlı yeni çip seti bulunuyor. Önceki A10’dan yüzde 25 daha hızlı. Her iki model de yüksek kaliteli video çekim özellikleriyle dikkat çekiyor. Kamera, ekran ve speaker’larının geliştirildiği görülüyor.

22 Eylül’de satışta

Ancak cam arka gövdenin kablosuz şarja uygun olması ise telefonların beğenilen özellikleri arasında. Apple, mağazalarında kablosuz şarj cihazı satışına da başlayacağını duyurdu. Telefonların gri, uzay grisi ve yeni altın dokunuş renkleri var. ‘Gold finish’ denilen altın ve roze altın karışımı bir renk. Su ve toza karşı dayanıklı.

iPhone 8, 64/258 GB’lik depolamayla gelirken fiyatı 699 dolardan başlayacak. iPhone 8 Plus’ın fiyatı ise 799 dolardan başlıyor. İki telefon da 22 Eylül’de piyasada olacak. iPhone’ların piyasaya çıkışından itibaren bir ay içinde Türkiye’de de piyasada olması bekleniyor. Türkiye’deki fiyatlarının ise iPhone 7’nin 3.200 TL fiyata sahip olduğu düşünüldüğünde en az 3 bin 500 TL’den başlayan bir fiyata satışa çıkacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

‘Sonsuz’ ekran

iPhone X, 5.8 inç’lik çerçevesiz sonsuz ekranla geldi. Kablosuz ve hızlı şarjı destekliyor. 64 ve 256 GB’lik depolama seçenekleri olan X’in fiyatı ise 999 dolardan başlayacak. 27 Eylül’de ön sipariş verilecek, 3 Kasım’da ise satışa sunulacak.