Ekonomi İş Bankası 93 üniversite öğrencisini ödüllendirdi

İş Bankası 93 üniversite öğrencisini ödüllendirdi

05.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye İş Bankası, ‘Altın Gençler’ uygulaması kapsamında 2017 yılı Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) bankanın yaşına eşit sayıda, üstün başarı gösteren 93 öğrenciyi ödüllendirdi. Bu yıl Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde eğitim hakkı elde eden öğrencilere ödülleri, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin de katılımıyla düzenlenen törende verildi. Genel Müdürlük binasındaki törene, öğrencilerin yanısıra aileleri ve öğretmenleri de katıldı.

İş Bankası 93 üniversite öğrencisini ödüllendirdi

Adnan Bali, törende yaptığı konuşmada, öğrenciler ile onların başarılarında katkısı bulunan ailelerini ve öğretmenlerini kutladı. İş Bankası’nın kalkınmanın en temel unsurlarından biri olan eğitime özel önem verdiğinin altını çizen Bali, bankanın kurulduğu ilk yıllardan bu yana üstlendiği uzun soluklu sosyal sorumluluk projeleriyle, bu yöndeki desteğini sürdürdüğünü söyledi. 1971 yılından beri devam eden Altın Gençler uygulamasının bu konudaki yaklaşımın bir parçası olduğunu vurgulayan Bali, şimdiye kadar 3 binin üzerinde öğrencinin ödüllendirildiğini, uygulamanın ilk yıllarında ödül alanların 60 yaşını geçtiğini belirtti.

Önemli tavsiyeler

Konuşmasında gençlere tavsiyelerde bulunan Bali, başarının ancak disiplinli çalışmayla sürdürülebileceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Başarıya ancak sabırlı, kararlı ve disiplinli çalışmayla ulaşılır. Zekâdan çok hayatta disiplinli çalışmak önemlidir. Çıplak zekânın, çiğ zekânın, içi işlerlik kazanacak şekilde aileye, topluma, millete, devlete katkı sunacak şekilde doldurulmamış zekânın faydası olmaz. Hayat her zaman zekilerden çok disiplinlileri ödüllendirir. Onun için siz de zekânızın üzerine mutlaka çalışkanlığı ve disiplini ekleyin. Başarılarınız, rehavete sürüklemesin.”