Ekonomi İş Bankası’ndan ‘100 Köye İnternet’

İş Bankası’ndan ‘100 Köye İnternet’

30.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İş Bankası ve İşNet, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve İş Bankası’nın arka arkaya gelen 100’üncü yıl kutlamaları vesilesiyle “100 Köye İnternet” projesini başlattı.

İş Bankası’ndan ‘100 Köye İnternet’

İnternet erişimi olmayan veya kısıtlı olan köylerde uydu üzerinden internet bağlantısı sağlanan proje ile şu ana kadar 22 köyde kurulumlar tamamlandı. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Dönüşümün anahtarının teknoloji ve girişimcilik olduğu bir çağda çocukların internetle dünyaya bağlanarak öğrenme fırsatlarına, tarımsal üreticilerin verimliliklerini artıracak teknolojik uygulamalara erişimi önem taşıyor. Uygun altyapılar olduğunda gençlerin köylerden kentlere göçünün de önüne geçilebiliyor. Ülkemizin verimli ovalarında açtığımız tarım ihtisas şubeleri tarım ve teknolojiyi bir araya getiren bir rol üstlenirken, bilgi teknolojileri iştirakimiz İşNet ile köylerdeki erişim sorununun çözümüne katkıda bulunacak bir adım atıyoruz. ‘100 Köye İnternet’ projesi, bir altyapı yatırımının ötesinde bankamızın kuruluş vizyonunu taşıyan bir hamle. Bu yaklaşımla 100’üncü kuruluş yıldönümümüzü kutlayacağımız bu yıl boyunca iştiraklerimizle birlikte ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan projeleri desteklemeye devam edeceğiz.”