Ekonomi İskenderun’da çocuklar için köy kurdu

İskenderun’da çocuklar için köy kurdu

21.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya genelinde temalı eğlence parkları, müzeler, anıt projeler gibi farklı tasarım ve konsept projeye imza atan Outdoor Factory, İskenderun Çocuk Köyü’nü tamamlayarak açılışını yaptı.

İskenderun’da çocuklar için köy kurdu

İskenderun Çocuk Köyü’nün, çocukların eğlence ve öğrenmeyi bir arada deneyimleyebilecekleri bir alan sunduğu belirtilirken; içeriğinde park, çevre ve bilim temalı eğitim ünitelerinin yanı sıra macera parkurları, zipline hatları, dev salıncaklar ve çok sayıda farklı temada oyun alanları yer alıyor. 6 bin 55 metrekare alana sahip olan İskenderun Çocuk Köyü’nde pastacılık, sıfır atık, bilim evi, ahşap macera parkuru, akülü araçlar ile çocukların yanında yetişkinlerin de vakit geçirebilecekleri deneyim merkezlerinin de bulunduğu bildirildi.

Haberin Devamı

‘Deneyim merkezi olacak’

İskenderun Çocuk Köyü’nün sadece bir eğlence parkı değil, aynı zamanda bir öğrenme merkezi ve ailelerin bir araya gelip keyifli vakit geçirebilecekleri bir yer olduğuna dikkat çeken Outdoor Factory Yönetim Kurulu Başkanı Toygar Yedigöz, “İskenderun Çocuk Köyü, Outdoor Factory’nin dünya genelindeki tecrübesini ve yaratıcılığını yansıtan benzersiz bir proje. Bu köy, çocukların keşfetme tutkusunu ve öğrenme arzusunu körükleyen bir deneyim merkezi. İskenderun Çocuk Köyü, her yaş grubundan insanın keyifle vakit geçireceği bir mekan sunarak, şehrin dokusuna yeni bir soluk getiriyor” dedi.