Ekonomi İZMİRLİ İŞADAMLARI DİYARBAKIR YOLCUSU

İZMİRLİ İŞADAMLARI DİYARBAKIR YOLCUSU

22.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İş dünyası ve siyasetçisiyle yarın Diyarbakır çıkarması yapacak olan İzmir, çözüm sürecinden umutlu. İzmirliler ticaret ve sanat tarafında atılacak adımlarla bu dönemde etkin bir rol oynamak istiyor

İZMİRLİ İŞADAMLARI DİYARBAKIR YOLCUSU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, başta iş dünyası olmak üzere kentin farklı kesimlerini temsil eden 190 kişilik bir katılımcı grubuyla yarın Diyarbakır’a, “İzmir çıkartması” yapacak. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in davetlisi olacak İzmir barış heyetinin Diyarbakır gezisinde, Türkiye’nin ilk köy tiyatrosu Bademler Köy Tiyatrosu ile Ege Üniversitesi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü sanatçıları Diyarbakır halkına gösteriler yapacak.
İzmirli sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda başkanları, sanayici ve işadamları ile sanatçılardan oluşan 190 kişilik heyet, önce İzmir’e atanan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ı, Diyarbakır Vilayet konağı’nda ziyaret edecek.
İzmirliler’in yeni İzmir Valisi ile tanışmaları böylelikle Diyarbakır’da gerçekleşmiş olacak.
İzmir Yerel Barış Heyeti’nin ikinci durağı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir’in makamı olacak. İzmirliler, öğleden sonra Diyarbakır Şehir Tiyatrosu Sahnesi’nde tam bir “İzmir İmbatı” estirecek. Ege Üniversitesi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü sanatçıları, Diyarbakırlılar’a İzmir ve Ege yöresinin folklöründen çeşitli örneklerle, İzmir ve Diyarbakır türkülerinden oluşan muhteşem bir konser verecek.

Türkçe ‘Susuz Yaz’
Bu yıl 80. kuruluş yıldönümünü kutlayan, Türkiye’nin ilk köy tiyatro topluluğu Bademler Köy Tiyatrosu, Diyarbakır Şehir Tiyatrosu salonlarında Necati Cumalı’nın Metin Erksan tarafından aynı adla sinema filmi de yapılan “Susuz Yaz” romanından hazırlanan tiyatro oyununu Türkçe olarak sahneleyecek. Türk sinema klasikleri arasında da giren bu film; Susuz Yaz, romanın geçtiği mekan olan Urla’nın Bademler Köyü’nde çekilmişti.

Haberin Devamı

Sivil konseylerin ortak toplantısı

Diyarbakır temasları sırasında, İzmir Kent Konseyi ile Diyarbakır Kent Konseyi de “ortak” bir toplantı gerçekleştirecek.
İzmir Yerel Barış Heyeti’nin Diyarbakır’a yapacağı gezi, 12 Aralık 2012 gecesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in İzmir temasları sırasında kararlaştırılmıştı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “O gün Diyarbakır Belediyesi ‘Kürtçe Hamlet’le İzmir’e gelmişti; biz de yarın(Perşembe), İzmir ve Ege’nin zengin kültürüyle, kentin farklı kesimlerini temsil eden oldukça güçlü bir katılımcı grubuyla Diyarbakır’a gideceğiz” dedi.
Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti: “Biz, ülkemizde kalıcı barışın sağlanabilmesi için, öncelikle insanlarımızın birbirini daha iyi tanıması, kaynaşması ve bu süreçte en etkin adımların yerel yönetimler tarafından atılması gerektiğine inanıyoruz.
Bu buluşmanın, İzmir-Diyarbakır kucaklaşmasının, Doğu’dan Batı’ya, Kuzey’den Güney’e tüm kentlerimiz arasında örnek olmasını diliyoruz. Böylesine önemli ve anlamlı bir ziyareti, genel siyaset malzemesi yapmak isteyenlere ise sadece ‘çok yazık’ diyorum.”

Haberin Devamı

190 kişilik dev heyetten isimler

* İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanları
* İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş
* İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aytül Büyüksaraç
* Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Jak Kaya
* TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Ünlütürk
* Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener
* Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar
* İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli
* Deniz Ticaret Odası Başkanı Geza Dologh
* Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu
* İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şerife İnci Eren
* İZKA Meclis Başkanı Kemal Çolakoğlu
* Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz
* Tiryakiler Şirketler Grubu Başkanı Mehmet Tiryaki
* İzmir Tarım Grubu Başkanı Mahmut Eskiyörük