Ekonomi Japon lastikçiden Çankırı’ya 500 milyon TL’lik yatırım...

Japon lastikçiden Çankırı’ya 500 milyon TL’lik yatırım...

15.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sumitomo Rubber Industries Türkiye’de 40 milyar yen yatırımla otomotiv lastiği üreterek Avrupa ve Ortadoğu’ya ihraç edecek.

Japon lastikçiden Çankırı’ya 500 milyon TL’lik yatırım...

Japon ekonomi gazetesi Nikkei’nin haberine göre, Japon şirket Çankırı’da otomotiv ve diğer lastikleri üretecek fabrika kuracak. Sumitomo Çankırı’daki yatırımı Petlas’ın işbirliğiyle yapacak.

Haberin Devamı

2013 yılında başlayacak inşaatın 2014-15 gibi tamamlanması planlanırken, yatırım tutarının yaklaşık 500 milyon dolar olacağı kaydedildi. Şirket, büyüyen Türkiye pazarının yanı sıra çevresindeki gelişmekte olan ülkelere ve Avrupa’ya satışları da gündemine alırken, yatırım, Sumitomo Rubber’ın Türkiye’de ilk üretimi olacak. Halen Avrupa ve Orta Doğu’ya yönelik olarak çoğunlukla Japonya’dan ithalat yapılıyor.
Yatırımda teşviklerden de yararlanılması düşünülürken, yıllık üretim miktarı henüz açıklanmadı.

Çinliler Isparta’ya pil fabrikası kuracak
Isparta Belediyesi ve Çin’in Hebei Eyaleti Xingtai Belediyesi ortaklığıyla Isparta’da elektrikli araçlar için lityum pil fabrikası kuracak. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kurulan Isparta Gül Limited Şirketi’nin yüzde 51’inin Isparta Belediyesi’ne yüzde 49’unun Çinlilere ait olacağını ifade etti.