Ekonomi Kazlıçeşme’de imza atıldı Avrupalı yatırımcı hedefte

Kazlıçeşme’de imza atıldı Avrupalı yatırımcı hedefte

10.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kazlıçeşme ihalesini kazanan Özak GYO ve ortakları, Emlak Konut’la son imzaları attı. Arsada, Avrupalı yatırımcıların hedeflendiği karma proje yapılacak

Kazlıçeşme’de imza atıldı Avrupalı yatırımcı hedefte

Türkiye’nin ekonomik gelişimine büyük katkı yapan emlak sektörü, yerel seçimlerin ardından yeniden hız kazanıyor.
Birçok projenin lansmanının yapılacağı bu döneme, Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı da başrolünü üstlendiği konsorsiyumla sinerji katacak. Konsorsiyum, Kazlıçeşme’deki arazisine İstanbul’u marka şehirler arasına sokacak uluslararası kimlikli bir proje yapacak.
Özak GYO liderliğindeki konsorsiyumun rekor ihale bedeliyle kazandığı Emlak Konut’un Kazlıçeşme arazisinde tüm prosedürler tamamlandı.

Yüzde 54’ü Özak’ın
Özak-Yenigün-Delta-Ziylan Adi Ortaklığı, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım ile son imzaları atarak projenin hayata geçmesi için gün saymaya başladı.
Marmaray ve araçlı tüp geçit istasyonlarına olan yakınlığı ile de dikkat çeken projede, Özak GYO yüzde 54 payıyla konsorsiyum lideri olurken, Ziylan’ın payı yüzde 30, Yenigün’ün payı yüzde 15 ve Delta’nın payı yüzde 1 olarak gerçekleşti.

Karma proje gelecek
İhale işlemlerinin tamamlanmasıyla çalışmalarına hız kazandıran ortaklık, Kazlıçeşme’ye konut, ofis, perakende, eğlence ve kültür merkezleri içeren karma proje geliştirecek.
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından geçtiğimiz ihalesi yapılan ‘Zeytinburnu Kazlıçeşme Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi’ni toplam geliri 4 milyar 240 milyon lira rekor bedel ile kazanan Özak GYO ve ortakları, bunun 1 milyar 568 milyon 800 bin lirasını arsa satış karşılığı şirket payı toplam geliri olarak paylaşacak. Emlak Konut’un portföyünde önemli bir yere sahip olan Zeytinburnu Kazlıçeşme’deki taşınmaz toplam 111 bin 262 metrekare yüzölçümüne sahip.
İstanbul’da en iyi lokasyonlardan biri olarak gösterilen deniz cepheli Kazlıçeşme’deki araziye uluslararası mimarların seçeceği bir proje öngörülüyor.

Haberin Devamı

Çıtayı yükseltti
Konsorsiyum, araziye verdiği fiyat ile gayrimenkul sektöründe çıtayı bir kademe daha yükselterek Avrupalı gayrimenkul yatırımcılarını da Türkiye’ye çekmeyi hedefliyor.
Buna göre, konsorsiyumun hedefinde, alışılmışın dışında Ortadoğulu yatırımcıların yanı sıra Avrupalı gayrimenkul yatırımcıları da olacak. Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Türkiye gayrimenkul pazarına, Avrupalı yatırımcılar bu proje ile giriş yapmış olacak ve hem hedefi hem de verilen fiyatla, sektörün çıtası bir kademe daha artırılarak yeni, güçlü bir döneme geçiş yapılacak.

Boğaz manzarası konutların yüzde 85’ini sattırdı
Türkiye’nin önde gelen inşaat gruplarından Ofton İnşaat, Elysium konsepti ile inşa ettiği Serene Kandilli projesinde satışların yüzde 85’ini tamamladı. Elysium Serene Kandilli’de kalan son 20 daire ise sahiplerini bekliyor.
İstanbul’un en eski ve zemini en sağlam boğaz semtlerinden olan Kandilli’de yer alan Elysium Serene, Eylül 2013 itibariyle taahhüt edilen tarihten 3 ay erken teslim edildi. Fiyat aralığının 850 bin TL ile 1 milyon 250 bin TL arasında değişen dairelerin yer aldığı proje, evler akıllı ev sistemine uygun olarak hayata geçiriliyor. Projedeki son daireler yüzde 1 KDV ve ödeme kolaylıkları ile satışa sunuluyor.
Yaşamın başladığı projede 4’er katlı 17 blokta toplam 136 daire bulunuyor. Tamamı 3+1’den oluşan dairelerin bahçe katlı olanlarının bahçe kullanımı sadece daire sahiplerine ait. 25 bin 500 metrekarelik bir alanda hayata geçirilen projenin yüzde 85’i yeşile ayrılıyor.
Projenin sosyal donatıları arasında ise açık – kapalı yüzme havuzları, teniz kortu, fitness merkezi, pilates ve yoga salonları, buhar ve sauna odaları, çocuk oyun alanlarına yer veriliyor.

Haberin Devamı

Ofislerin sayısını katladı birincilere ödül dağıttı
Realty World Türkiye’nin 2013 yılında başarı gösteren emlak ofisleri ve danışmanlarını ödüllendirdiği Türkiye Kupası Ödül Töreni Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirildi.
Yedi kategoride toplam 104 ödül sahibini bulurken ciro kategorisinde lider ofisi Antalya Neva Gayrimenkul oldu. Yine Neva Gayrimenkul’den Rezzan Erduran gayrimenkul danışmanı kategorisinde birinciliği kazanarak Türkiye Kupası’nı kaldırdı.
Törenin ev sahipliğini Realty World Türkiye CEO’su Coşkun Erginer gerçekleştirdi. Onur Konuğu olarak davet edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif ile Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar da törende konuşma yaparak Realty World Türkiye’ye bu etkinliği Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirdikleri için teşekkür etti.

1 yılda 65 ofis açtı
Coşkun Erginer, güçlü bir aile olduklarını belirterek, bu güç birliğinin kendilerini daha ileriye taşıdıklarını anlattı. Enginer, “Hedefimiz en çok danışman çalıştıran ve en güvenilir franchise ofislerine sahip olmak” dedi.
1 Nisan 2013 ile 1 Nisan 2014 arasında 65 yeni ofis açtıklarını ifade eden Erginer, “Eğitim sistemine büyük önem veriyoruz. Boğaziçi Üniversitesi ile eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Ana eğitimi Koza Plaza’ya alarak aramıza yeni katılanların aile atmosferine alışmalarını hedefledik” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Dev yatırımlar devam edecek’
2007 yılından bu yana Garanti Koza kuruluşu olarak faaliyet gösteren Realty World Türkiye’nin ödül töreninde, Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Murat Binark da konuşma yaptı.
Realty World Türkiye’nin ortaya koyduğu standartın başarıyı getirdiğini ifade eden Binark, Realty World Türkiye’nin, titiz çalışma prensibi sayesinde sektörde rekabet gücünü artırdığını söyledi. Binark, şunları söyledi:
“Biz Garanti Koza projelerinin desteğini tüm Realty World ofislerinde sunmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda 4 bloktan oluşan Koza Park’ın devamı niteliğindeki yeni faz ile projeyi genişletiyoruz. Toplamda 200 bin metrekare alanda 3 blok ve 2. gölün de inşaatına başlıyoruz.”

Haberin Devamı

4 bin konutla ‘Brooklyn’i Fikirtepe’ye taşıyacak
Fikirtepe’nin kentsel dönüşümünde sembol niteliği taşıyacak projelerden biri de Pana Yapı ve Selimoğlu Group ortaklığıyla hayata geçiriliyor. Çok yakın zamanda lanse edilmesi beklenen projelerin ilki için Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Raci Şaşmaz ve Selimoğlu Group’un girişimleriyle 150 milyon TL’lik bir yatırım yapılıyor.
Bölgede büyük çaplı projelere imzası atacak olan ortaklık ilk aşamada 3 farklı adada 2 bin konut, ilerleyen dönemde ise toplamda 5 adada 4 bin konut ve ticari alan hayata geçirmeyi planlıyor.

Faaliyetler artıyor
İnşaat sektöründe büyük yatırımlara imza atacaklarını belirten Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Raci Şaşmaz, Fikirtepe’nin kentsel dönüşümünde sembol niteliğinde projelere imza atacaklarını söyledi.
Şaşmaz, “Bu projelerimizde Selimoğlu Group ile ortaklık kurduk” dedi.
Projelerden ilkini Brooklyn Park markasıyla çok yakın bir zamanda lanse edeceklerini belirten Şaşmaz, “Fikirtepe’deki projelerimizin yanı sıra inşaat sektöründeki faaliyetlerimizi her geçen yıl artırarak devam ettireceğiz” diye belirtti.

Haberin Devamı

Teraslı ve bahçeli konutları 60 ay vade ile satışa sunuyor
Selin Yapı tarafından Sancaktepe’de geliştirilen Rings İstanbul, özellikle geniş ailelerin tercihi olan büyük metrekareli bahçeli ve teraslı evleri ile Rings AVM üzerinde bulunan home office evlerini satışa sundu. Banka kredisi kullanılmadan da sahip olunabilecek evler hemen teslim ediliyor.
Ayrıca sınırlı sayıda satışa sunulan hemen teslim evler için maket üzerinden satış yapılıyor gibi cazip bir ödeme kampanyası da sunuluyor.

Kredi kullandıracak
Kampanya kapsamında evlere kira öder gibi 1.790 TL’den başlayan taksitlerle sahip olmak mümkün. Ayrıca banka kredisi kullanmak istemeyenler vade farkı ödemeksiniz şirket bünyesinde sunulan 60 ay vade imkânından da yararlanabiliyor.
Anadolu yakasının son iki ormanından biri olan Aydos eteklerinde yükselen Rings İstanbul, 499 ev ve 89 home office daireden oluşuyor.
Projede yürüyüş ve bisiklet parkurunun yanı sıra ev sahiplerinin isterlerse kiralayıp sebze ve meyve yetiştirebileceği hobi bahçeleri, dalından meyve koparabileceği meyvelikler gibi donatılar bulunuyor.

Yeni uygulamasıyla Avrupa’da 3. sırada
Çanakkale Seramik, Kalebodur ve Kale’nin yanı sıra İtalya’da satın aldığı Edilcoughi ve Edilgres markalarıyla, uluslararası seramik pazarının en önemli oyuncularından biri haline gelen Kaleseramik’in, dünyada bir ilk olan ‘Kale 360’ uygulaması ile herkes kendi banyosunu tasarlayabiliyor. Ayrıca tüm ürün gruplarına EPD - Çevresel Ürün Deklarasyonu alan ilk Türk firması olan Kaleseramik, Türkiye’de her üç projeden birinde kullanılıyor.
Kale Yapı Ürünleri Grubu Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bahadır Kayan, Türk seramik sektörünün amiral gemisi Kaleseramik’in, trendleri belirleyen çevreci ürünleri ve kullanıcıların hayatını kolaylaştıran uygulamalarıyla ilklere imza atmaya devam ettiğini belirtti.

Yüzde 55 su tasarrufu sağlıyor
Kaleseramik’in Türkiye’de yüzde 30’a varan pazar payı olduğunu ifade eden Bahadır Kayan, “Kaleseramik’in bir yılda ürettiği karo 66 milyon metrekare, Almanya’nın yıllık toplam karo üretiminden daha fazla” diye belirtti. Firmanın bugün üretimde Avrupa’da 3’üncü, dünyada ise 12’nci sırada yer aldığının altını çizen Bahadır Kayan, Kaleseramik’in dünyanın en ince ve en büyük porselen karosu olan Kalesinterflex’i üreten ilk firma olarak, dünyanın tek ışık geçiren seramik karosunu da ürettiğinin altını çizdi.
Bahadır Kayan, “Türkiye’nin en çevreci klozeti Kale Aquasmart ile yılda yüzde 55 su tasarrufu sağlıyoruz. Bu önemli orana göre, ülkemizde tüketicilerin tercih ettiği yaklaşık 200 bin adet Kale Aquasmart klozetlerle sadece bir yılda sağlanan su tasarrufu 730 milyon metreküpü buluyor” dedi.

İstanbul, Körfez’in devlerini ağırlayacak
İstanbul’da 10-11 Nisan’da gerçekleştirilecek ‘Uluslararası Yatırım Zirvesi’, enerji ve gayrimenkul alanında yarım trilyonluk iş hacmi olan Körfez fonlarını ağırlayacak. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılacağı zirvede, Körfez ülkelerinin CEO’ları deneyim ve yatırım planlarını paylaşacak.
İstanbul Yatırım Derneği ve Ortadoğu Ekonomi Platformu’nca düzenlenen zirvede, Qatar First Investment Bank CEO’su Emad Mansour ve Qatar Telecom CEO’su Saud Bin Mohammed Al-Thani konuşma yapacak.

Evra Life’ta hafriyat çalışmaları başladı
Evra Group yeni bir sitenin inşaatına başladı. Kurtköy’de yer alan ve 157 daire ile 13 dükkândan oluşan Evra Life projesinin temelleri mart ayı içinde Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in katılımıyla atıldı.
1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerden oluşan projede metrekare birim fiyatları 2 bin 500 ile 3 bin 500 TL arasında değişiyor. Teslim tarihi Mart 2016 olan ve Sabiha Gökçen Havaalanı’na yakınlığı ile dikkat çeken proje, 10 bin metrekare alanda 3 blok olarak tasarlanıyor.
Projede yüzme havuzu, fitness center, sauna, spor salonu, basketbol ve voleybol alanları bulunuyor.