Ekonomi Kentsel dönüşümde destek 2 kat arttı

Kentsel dönüşümde destek 2 kat arttı

03.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kentsel dönüşümün hızlandırılmasını sağlayan ve vatandaşların riskli yapısını dönüştürmeye imkan tanıyan kentsel dönüşüm kredilerinde limitler artırıldı.

Kentsel dönüşümde destek 2 kat arttı

DUYGU ERDOĞAN -  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren "6306 sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Karar" ile destekler iki katına çıkarıldı.

Haberin Devamı

Bir önceki uygulamada ‘güçlendirme kredisi’ olarak 80 bin lira verilirken yeni uygulamada bu oran 160 bin liraya çıkarıldı. Konut yapım kredisi, konut edinme kredisi, işyeri yapım kredisi, işyeri edinme kredisi tutarları da 200 bin liradan 400 bin liraya yükseltildi. Birden fazla bağımsız bölüme sahip olan hak sahipleri için de her bir bağımsız bölüm için 1 milyon lira olan kredi tutarı 2 milyon liraya çıkarıldı. Ayrıca azami ana para ödemesiz dönem sayısı da konut edinme kredisi ve işyeri edinme kredisinde 1 yıldan 2 yıla yükseltilmiş oldu.

Kentsel dönüşüm kredisi oranı ise 120 ay vadede yüzde 1.29 olurken, faiz desteği ile oran enerji verimli konutta yüzde 0.88'e, standart konutta yüzde 0.96'ya geriliyor.

Haberin Devamı

‘Vatandaşın yanında’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Hem dönüşüm hem de güçlendirme çalışmalarında vatandaşa verilen faiz destekli kredi limitlerini 2 katına çıkardık. Riskli yapıda yaşayan ve evini dönüştürmek isteyen her yurttaşımızın, her aşamada yanındayız. Bu düzenlemeden sonra kentsel dönüşüm süreci hız kazanacak” dedi.