Ekonomi Konut gurbetçinin ayağına gidecek

Konut gurbetçinin ayağına gidecek

25.10.2018 - 17:27 | Son Güncellenme:

Türk gayrimenkul sektörü Almanya çıkarmasına hazırlanıyor. Türk gayrimenkul firmaları ile Almanya’daki gurbetçiler, Essen’de yapılacak ‘Evim Türkiye Fuarı’nda buluşacak...

Konut gurbetçinin ayağına gidecek

Gayrimenkul sektörü memleketinde konut yatırımı yapmak isteyen gurbetçilerin ayağına gidiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği, Demirören Medya ve İstexpo Fuarcılık ortaklığı ile yurtdışında bir dizi gayrimenkul fuarı düzenlenecek. Türk gayrimenkul sektörü temsilcilerinin yurtdışında yaşayan Türklerle buluşacağı Evim Türkiye Fuarı’nın ilki Almanya’nın Essen kentinde gerçekleşecek. 8-10 Şubat tarihleri arasında Messe Essen Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuarda onlarca firma katılacak. Fuarı binlerce kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Satış da yapılacak

6 bin metrekare fuar alanında 3 gün sürecek fuarda sıcak satış yapılmasına da olanak sağlanacak. Gayrimenkul firmaları, bankalar ve gayrimenkul değerleme uzmanlarının yer aldığı fuarda birçok şehirden farklı gelir grubuna hitap eden projeler tanıtılacak. Fuara katılan ziyaretçiler proje maketlerini inceleme fırsatı bulurken, özel ödeme şartlarından da faydalanacak.

Konut gurbetçinin ayağına gidecek

2 milyon Türk var

Başta Cityscape olmak üzere gayrimenkul sektöründe edindikleri tecrübeyi ve fuarcılık alanındaki deneyimlerini Evim Türkiye Fuarı’na yansıtacaklarını belirten ISTexpo Fuarcılık Genel Müdürü İsmail Sezen, şunları söyledi:

“Essen sayıları 2 milyona varan Türk vatandaşımızın yaşadığı bölgenin tam ortasında yer alıyor. Üstelik sadece Almanya değil Belçika ve Hollanda şehirlerine de yakın. Bu nedenle bu lokasyonu seçtik. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın Türkiye’de yatırım yapma arzuları var. Bu, son günlerde de oldukça arttı. Dövizdeki hareketlilik onlara avantaj olarak yansıdı. Ancak yatırım konusundaki bilgi ve tecrübe eksiklikleri var. Eğer doğru ve sağlıklı bilgi verilirse çok ciddi bir satış potansiyeli söz konusu. Biz hem gayrimenkul sektörüne destek sağlamak hem de orada yaşayan vatandaşlarımızı doğru firmalarla buluşturmak için yola çıktık. Bu organizasyon Essen ile de sınırlı kalmayacak. Hem Almanya’da hem de diğer ülkelerde Evim Türkiye yoluna devam edecek.”

Haberin Devamı

‘Gayrimenkul’ hareketlenecek

Demirören Medya olarak Türk gayrimenkul sektörü için elini taşın altına koyduklarını belirten Demirören Medya Gazeteler Reklam Grup Başkanı Gürcan Korkmaz, “Sektöre destek sağlayacak çok sayıda işe imza attık, atıyoruz. Hem sektörü hareketlendirmek hem de ülkeye döviz girdisi sağlamak için yurtdışı fuarları düzenliyor, sektörü gurbetçilerle buluşturuyoruz. İlk adresimiz Almanya olacak. Önemli bir organizasyona imza atacağız. İç piyasada durgunluğun olduğu bir dönemde sektöre canlılık getirmeyi hedefliyoruz.”

Konut gurbetçinin ayağına gidecek

‘Ev almak için en doğru zaman’

Evim Türkiye Fuarı’na destek verdiklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 8-10 Şubat’ta Almanya’nın Essen şehrindeki fuarda yer alacaklarını dile getirdi. Yapılacak fuarlar sayesinde konut pazarının canlanacağını ve ülkeye döviz girdisi sağlanacağını belirten Bakan Kurum, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Ülkemizi tanıtmak için dünyanın her yerine gider, üzerimize düşeni yaparız. Hem yabancıların hem de yurtdışında yaşayan Türklerin Türkiye’den ev alması için doğru zaman. Yabancıya vatandaşlık verilmesi için 1 milyon dolarlık alım şartı, 250 bin dolara çekildi. İşlemlerin kolaylaşması için de gerekli adımlar atılıyor. Gurbetçi vatandaş için bakınca da memleketlerinden ev almak şu an oldukça cazip. Geliri dolar, euro ile olan için büyük avantaj var. Bunu değerlendirmek isteyenler Türkiye’de gayrimenkul yatırımına yöneliyor. Fuar önemli bir hizmet sunacak.”