Ekonomi Kurum: 2053’te net sıfır emisyon

Kurum: 2053’te net sıfır emisyon

02.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, “Paris Anlaşması’na taraf olmak sadece bir imza altına almak olmayacak. Birçok yatırımlarımızı hayata geçireceğimiz adımlar atacağız” dedi

Kurum: 2053’te net sıfır emisyon

Türkiye’nin Paris Anlaşması sürecinin TBMM onayına gönderildiğini hatırlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ekim ayında Meclis’in taraf olma sürecini tamamlayabileceği bilgisini verdi. Bakan Kurum, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Taraflar Konferansı’na (COP26) hazırlık amacıyla İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen PreCOP26 zirvesi kapsamındaki Bakanlar Toplantısı’na katıldı.

Haberin Devamı

‘Önemli adımlar atacağız’

Kurum, “Paris Anlaşması’na taraf olmak sadece bir imza altına almak olmayacak. Tüm sektörlerimizde, tarımımızı, turizmimizi, sanayimizi, sürdürülebilir, döngüsel ekonomi çerçevesinde birçok yatırımlarımızı hayata geçireceğimiz adımlar atacağız” dedi. Gelinen süreçte 2053 yılında net sıfır emisyona erişilecek adımları da atacaklarını belirten Kurum, “Paris Anlaşması’na taraf olma sürecini Meclisimizin onayına gönderdik, inşallah ekim ayında Gazi Meclisimiz Paris Anlaşması’na taraf olma sürecini tamamlayacaktır” diye konuştu.

Kurum, ekim sonunda İskoçya’nın Glasgow kentinde yapılacak Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Taraflar Konferansı’na ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Bakan Kurum, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız tüm dünya liderleriyle birlikte Glasgow’da olacak. Glasgow’da iklim değişikliğiyle ilgili mücadelede Türkiye’nin samimiyetini ve kararlılığını net bir şekilde ortaya koyacağız. Net sıfır emisyon hedefimize 2053 yılında inşallah erişileceğini tüm dünyaya ilan ediyoruz.”

Haberin Devamı

Doğal güzelliklere hassas koruma kararı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile İstanbul, Bolu ve Bartın’da bazı alanların koruma statüleri değiştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı resmi hesabından söz konusu karara ilişkin “Doğal güzelliklerimiz korumamız altında” notuyla yapılan paylaşımda, “Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla; Bolu Akkaya Travertenleri, İstanbul Kaşık ve Sedef Adası Etabı, Sarıyer Hacıosman Bayırı Caddesi ve Çevresi, Bartın Amasra Doğal Sit Alanı, Kesin Korunacak Hassas Alan ilan edildi” ifadeleri kullanıldı.